Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η HTC ανακοίνωσε τη VR Venture Capital Alliance με 10 δισ. δολ. διαθέσιμα κεφάλαια

H HTC έχει μπει κάτι παρά πάνω από δυναμικά στο χώρο της Virtual Realiity με το Vive, σε επίπεδο τελικού προϊόντος ,αλλά και σε επίπεδο επενδύσεων με το κεφάλαιο Vive X. Πλέον ανεβάζει τον πήχη με την Virtual Reality Venture Capital Alliance (VRVCA).

Ίσως πρόκειται για την καλύτερη κίνηση της HTC που έχει κάνει μέχρι σήμερα μια και το μέλλον της στα Smartphones είναι μάλλον αβέβαιο. Το HTC Vive μαζί με το Oculus Rift του Facebook είναι δυο από τα κορυφαία καταναλωτικά headset VR.

Κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress στην Ασία και συγκεκριμένα στη Σαγκάη, η HTC ανακοίνωσε τη συμμαχία VRVCA η οποία περιλαμβάνει 28 επενδυτικά κεφάλαια που ασχολούνται με τη Virtual Reality, Augmented Reality και Mixed Reality, συμπεριλαμβανομένων των Vive X, Immersion Ventures, The VR Fund, Colopl VR Fund.

Η HTC δημιουργεί επενδυτικό κεφάλαιο 100 εκατ. δολ. για VR Startups

Τo διαθέσιμo κεφάλαιo των 10 δισ. δολ. των 28 funds είναι ένα τεράστιο νούμερο και ακόμα και αν δεν θα επενδυθεί άμεσα σε VR Startups ωστόσο δείχνει τη τάση στον συγκεκριμένο τομέα.

Η VRVCA θα συγκαλείται σε σώμα έξι φορές το χρόνο, κάθε δυο μήνες, στα γραφεία της στο Πεκίνο και στο Σαν Φρανσίσκο και απευθύνεται σε Startups απ΄όλο τον κόσμο οι οποίες ασχολούνται με οποιοδήποτε τομέα, κάθετο ή οριζόντιο, στο χώρο της VR: περιεχόμενο, headsets, εργαλεία, πλατφόρμες, περιφερειακά, αξεσουάρ κλπ.

Οι ενδιαφερόμενες ομάδες μπορούν άμεσα να στείλουν ένα Pitch deck στο VRVCA για αξιολόγηση μέσω του δικτυακού τόπου της συμμαχίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις