Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Τεχνητή Νοημοσύνη της IBM στην διάθεση των ελληνικών Startups

Πραγματοποιήθηκε εχθές με μεγάλη επιτυχία στη StartTech Ventures μία εις βάθος παρουσίαση των δυνατοτήτων της Γνωσιακής Υπολογιστικής της IBM, η οποία είναι στη διάθεση και στη δημιουργική ευχέρεια των ελληνικών Startups.

Την παρουσίαση έκανε ο Dr. Matthias Reumann, από το IBM Research Lab της Ζυρίχης και προλόγισε ο Χάρης Λιναρδάκης, ΙΒΜ Cloud Leader, IBM Hellas. O κύριος Λιναρδάκης, είπε ότι στόχος της IBΜ είναι να γίνει πρώτη στις υπηρεσίες Cloud και στο πλαίσιο αυτό είναι ικανοποιημένοι στην IBM για το ενδιαφέρον που υπάρχει για την τεχνολογία IBM Watson στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Η IBM προσφέρει τεχνολογία στις start-ups επιχειρήσεις στα πρώτα τους βήματα, για να αναπτυχθούν σε μέγεθος και στη συνέχεια να καθιερωθούν, είπε ο κύριος Λιναρδάκης. Ένας τομέας που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εταιρείες κάθε μεγέθους και κάθε είδους είναι το λεγόμενο social footprint analysis, τόνισαν αμφότεροι οι ομιλητές.

Ο Dr. Matthias Reumann επί το δύσκολο έργο, εξηγεί στους startuppers πώς λειτουργεί η τεχνολογία IBM Watson.
Ο Dr. Matthias Reumann, από το IBM Research Lab της Ζυρίχης, εξηγεί στους startuppers πώς λειτουργεί η τεχνολογία IBM Watson.

Το IBM Global Entrepreneur Program for Cloud Startups προσφέρει ένα ισχυρό δίκτυο πόρων για να κινητοποιήσει τους νεωτερισμούς και τις συνεργασίες στο cloud. Η IBM διαθέτει έως και 120.000 δολ. σε cloud credits στο IBM Cloud, παρέχοντας στιγμιαία τις υποδομές που χρειάζεται μία επιχείρηση για να αναπτυχθεί και να διαθέσει στην αγορά νέα καινοτόμα προϊόντα.

Στο ακροατήριο ήταν δεκάδες – κυριολεκτικά διψασμένοι για γνώση και ενημέρωση­ – “Cloud Startuppers”, οι οποίοι γνώρισαν από τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο τις δυνατότητες που τίθενται στη διάθεση τους από την IBM με στόχο να αναπτύξουν τη δική τους νεοφυή επιχείρηση. Ο Dr. Matthias Reumann ανέλυσε τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία IBM Watson στο πεδίο της ιατρικής, το πώς η τεχνολογία της Γνωσιακής Υπολογιστικής υπερέχει απέναντι στις συμβατικές μεθόδους καταγραφής των δεδομένων για τους ασθενείς και πώς αυτή μπορεί και χρησιμεύει στην επιτάχυνση και μείωση του κόστους σε θεραπείες για σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος.

Ibm_702x336_DSC_0011

Στη διάθεση των νέων επιχειρηματιών είναι τα APIs της IBM, των οποίων η χρήση μπορεί να επιταχύνει κάθε είδους cloud startup. H πλατφόρμα IBM Bluemix παρέχεται ως υπηρεσία (Platform as a Service) και μέσω αυτής μπορεί να γίνει χρήση της τεχνολογίας IBM Watson απο τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την ίδια την IBM, αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές της είναι ότι, είναι η μόνη με αυτό το μέγεθος που προσφέρει, πέρα από την υποστήριξη της μεγάλης κοινότητας των χρηστών, «face-to-face» και «in-person» διασυνδέσεις στις ελληνικές Startups.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις