Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πortes Magazine: Η έκδοση που ανοίγει τις “πόρτες” του ελληνισμού στον κόσμο (video-συνέντευξη)

Το Πortes Magazine είναι μία αγγλόφωνη, έντυπη και ψηφιακή έκδοση που συγκεντρώνει πρωτογενείς ιστορίες και αυθεντικό υλικό από την Ελλάδα και τις ελληνικές κοινότητες ανά τον κόσμο. Δημιουργήθηκε από τις ελληνικής καταγωγής Ανθή και Βασιλική Μητράκου, 25 και 23 ετών αντίστοιχα, στο Σικάγο του Ιλλινόι των ΗΠΑ, όπου μεγάλωσαν και σπούδασαν δημοσιογραφία και πολιτικές επιστήμες αντιστοίχως.

Οι δύο αδελφές ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2012 στις ΗΠΑ με σκοπό να μεταφέρουν ένα “κομμάτι” της Ελλάδος, των ανθρώπων, των τόπων και των εικόνων τους στον απανταχού ελληνισμό, μέσα από μία έκδοση υψηλής ποιότητας με κύρια εστίαση στις ιστορίες και στις πολύχρωμες φωτογραφίες. Συνεργάζονται με μία ομάδα αρθρογράφων, φωτογράφων και σχεδιαστών, οι οποίοι καταγράφουν ό,τι πιο ενδιαφέρον συναντούν στην Ελλάδα και στις ελληνικές κοινότητες.

Τους τελευταίους μήνες, οι Ανθή και Βασιλική Μητράκου βρίσκονται στην Ελλάδα, προκειμένου να “επανασυνδεθούν” με τις ελληνικές τους ρίζες και να ανακαλύψουν νέες ενδιαφέρουσες ιστορίες και πρόσωπα που θα μοιρασθούν μέσα από τις σελίδες του Πortes Magazine. Το Startupper.gr τις συνάντησε στο κέντρο της Αθήνας, λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία του πιο πρόσφατου – καλοκαιρινού – τεύχους του περιοδικού.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συνέντευξή τους στο παρακάτω βίντεο

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις