Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Ισχύς εν τη ενώσει” για One Mind – in4Capital με στόχο μια ευρωπαϊκή πλατφόρμα επαφής Startups – Επενδυτών

Όπως καλά γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, η διαδικασία επαφής των Startups με τους επενδυτές και ειδικά η επιλογή του σωστού επενδυτή είναι μια αρκετά πολύπλοκη και εξαιρετικά κρίσιμη διαδικασία για το μέλλον των Startups. Απαιτεί αρκετές γνώσεις και γνωριμίες οι οποίες συνήθως δεν υπάρχουν στους νέους Startuppers. Πλατφόρμες όπως αυτές της One Mind και της In4Capital έχουν στόχο να δημιουργήσουν ένα κοινό σημείο επαφής μεταξύ των δυο μερών αλλά και να βοηθήσουν και στο ιδανικό ταίριασμα.

Η δυο πλατφόρμες συγχωνεύονται κάτω από την In4Capital με την νέα ομάδα να στοχεύει την γρήγορη ανάπτυξη σε Ευρώπη και όχι μόνο. Ήδη η In4Capital έχει συνάψει συνεργασίες με ενδιαφερόμενους Country cooperators (τύπου Master Franchise) στην Αγγλία και την Κύπρο, και είναι σε προχωρημένες συζητήσεις για άλλες 3 Ευρωπαϊκές χώρες όπως και σε 4 χώρες της Αφρικής.

Στη πλατφόρμα είναι διαθέσιμη η δωρεάν υπηρεσία, στην οποία μπορούν να εγγραφούν όλες οι Startups και οι επιχειρήσεις αλλά και οι σύμβουλοι επιχειρήσεων που αναζητούν χρηματοδότηση για πελάτες τους. Τις επόμενες εβδομάδες θα αναρτηθούν τα επί πληρωμή πακέτα, με τα οποία οι εγγεγραμμένοι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα χρήσης επιπλέον λειτουργιών σχετικά με την ανεύρεση κατάλληλου επενδυτή.

Η One mind ξεκίνησε το 2016 από τέσσερις  φοιτητές με διαφορετικά υπόβαθρα. Το βάρος του Develop & Design σήκωσαν ο Βασίλης Σπυρόπουλος και Μάρθα Πίπη και στο κομμάτι της ανάπτυξης εστίασαν ο Αλέξης Πάντζιαρος και η Άννα Νατσβλισβίλι. Γρήγορα όμως κατάλαβαν τη δυσκολία του project, καθώς κανένας από αυτούς δεν είχε εμπειρία στο επενδυτικό κομμάτι. Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, ξεκίνησαν να ψάχνουν λύσεις οι οποίες θα κάλυπταν το κενό της επενδυτικής εμπειρίας.

Η In4Capital με έδρα το Λονδίνο και CEO τον Λευτέρη Κοντό ξεκίνησε σαν ιδέα το 2013 και στα μέσα του 2016 ο ίδιος με την βοήθεια της ομάδας του, προερχόμενη από Ευρώπη και Αμερική, αποφάσισαν να αυτοματοποιήσουν τη διαδικασία που μια Startup ή μια επιχείρηση έβρισκε στοχοθετημένους/συμβατούς επενδυτές.

Τον Ιανουάριο του 2017 ο Λευτέρης και ο Αλέξης αναγνώρισαν τα κοινά στοιχειά των project και ήρθαν σε επαφή  με απώτερο σκοπό την συνεργασία. Η εμπειρία του Λευτέρη στο χώρο των επενδύσεων και των επιχειρήσεων και το πάθος του Αλέξη για την ανάπτυξη του προϊόντος είχε ως αποτέλεσμα, η ομάδα του One mind να ενσωματωθεί στην εταιρία In4Capital ακολουθώντας την στρατηγική «η ισχύς εν τη ενώσει».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις