Η αγροτική παραγωγή και ο τουρισμός είναι δυο μεγάλες βιομηχανίες της χώρας μας και οποιαδήποτε τεχνολογική – επιχειρηματική προσπάθεια στα αντικείμενα αυτά είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα και αξιοσημείωτα όχι μόνο από εμάς, αλλά και από το παγκόσμιο οικοσύστημα το οποίο έχει αρχίζει να δείχνει μια προτίμηση σε λύσεις που έχουν αντίκτυπο σε μεγάλα θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την διατροφή, τα σκουπίδια κ.α.
Η inagros έχει δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο εργαλείο πληροφόρησης και επικοινωνίας το οποίο προσαρμόζεται στις ανάγκες του αγρότη με αρδευόμενες καλλιέργειες, καθιστώντας τις πιο κερδοφόρες και αποδοτικές. Παράλληλα, παρέχει στον γεωπόνο, τη δυνατότητα να ελέγχει απομακρυσμένα τις καλλιέργειες των αγροτών-πελατών του.
Αξιοποιώντας την εμπειρία του αγρότη και την γνώση του γεωπόνου μπορούν μαζί να αυτοματοποιήσουν την ακριβή άρδευση και φυτοπροστασία, με βάση τα δεδομένα που λαμβάνουν από αισθητήρες στην καλλιέργεια, αλλά και την επικοινωνία που υπάρχει μέσω της πλατφόρμας της inagros.
Η αρχική ιδέα προέκυψε με τον συνηθισμένο τρόπο στον κόσμο των Startups: παρατηρώντας συγγενικά και φιλικά πρόσωπα που ασχολούνται με τον αγροτικό τομέα. Η ομάδα διαπίστωσε ότι υπήρχαν πολλές δυσκολίες για τους αγρότες και αποφάσισαν να επέμβουν για να βελτιώσουν την κατάσταση με την βοήθεια της τεχνολογίας.
Στην πορεία, εντοπίστηκαν και ζητήματα στην αποδοτική επικοινωνία μεταξύ αγρότη και γεωπόνου, οπότε και εμπλουτίστηκε η ιδέα έτσι ώστε τα δυο μέρη να μπορούν να κάνουν πιο αποδοτικά την δουλειά τους.
Μια και αναφερθήκαμε στην ομάδα θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή αποτελείται από νέους επιστήμονες και φοιτητές με ενδιαφέροντα αντικείμενα, συγκροτήθηκε τον Νοέμβριο του 2015 και σήμερα αριθμεί οκτώ μέλη:
– Ο Ανδρέας Ζερκούλης, (CEO / Co-Founder, κεντρική φωτογραφία), είναι επί πτυχίο φοιτητής στο τμήμα ΗΜΜΥ του ΕΜΠ. Έχει εμπειρία σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, αυτοματισμούς και αρδευτικά συστήματα.
– Ο Δημήτρης Δρόσος, (Full Stack Developer / Co-Founder), είναι επί πτυχίο φοιτητής στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος.
– Η Νανά Βοσδογάνη, (Product designer), είναι αρχιτέκτων μηχανικός, που ζεί και δραστηριοποιείται στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη με 5ετές πτυχίο στην Αρχιτεκτονική [BSc. Arch & MSc. Arch]. Στην παρούσα φάση, διερευνά την έννοια του «μετά-βιομηχανικού σχεδιασμού» («post-Industrial design), μέσα από το ομότιτλο ΠΜΣ που παρακολουθεί [MSc.], ενώ παράλληλα εκπληρώνει την πρακτική της στη θεματική των «ψηφιακών κατασκευών» («Digital fabrication intern»).
– Ο Ανδρέας Δαύρος, (COO), είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το τμήμα ΗΜΜΥ του ΕΜΠ. Η διπλωματική του εργασία είχε τίτλο “Μελέτη, ανάλυση, προσομοίωση υβριδικού συστήματος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και διαχείρισης ηλεκτρικής ισχύος για μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV/DRONES).
– Η Βαρβάρα Μάμαλη, (Product Manager), είναι φοιτήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Αγροτικών Κατασκευών & Γεωργικής Μηχανολογίας.
– Η Αλίσα Σοφιάνοβα, (Hardware Engineer), είναι δευτεροετής φοιτήτρια στο τμήμα ΗΜΜΥ του ΕΜΠ.
– O Ανδρέας Σόλιας, (Agronomy Consultant), είναι Γεωπόνος, απόφοιτος του ΓΠΑ.
– H Γεωργία Μίκου (Agronomy Consultant ),είναι Γεωπόνος, απόφοιτη του ΓΠΑ.
