Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τι κάνει η LG στο Frankfurt Motor Show;

Η LG Electronics δεν ήταν δυνατόν να μείνει εκτός των επερχόμενων μεγάλων τεχνολογικών αλλαγών στην αυτοκινητοβιομηχανία κάτι που επιβεβαίωσε στο πρόσφατο Frankfurt Motor Show παρουσιάζοντας τους πρώτους προηγμένους οπίσθιους λαμπτήρες OLED, οι οποίοι θα κυκλοφορήσουν σε οχήματα από μια μεγάλη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και ένα νέο concept για αυτόνομα οχήματα.

Η οπίσθια λάμπα OLED, που σχεδιάστηκε από την LG Vehicle Components, αξιοποιεί την σημαντική επένδυση της LG στη τεχνολογία OLED, όντας κορυφαία εταιρεία στον κόσμο των OLED τηλεοράσεων αλλά και ένας δυνατός παίκτης στις τεχνολογίες OLED, σε προϊόντα όπως smartphones, smartwatches και πίνακες οργάνων (instrument panels).

LG OLED Rear Lamp 02Η οπίσθια λάμπα OLED της LG είναι έως 85 με 90 τοις εκατό μικρότερη σε μέγεθος σε σχέση με τις συμβατικές μονάδες φωτισμού, χάρη στην αφαίρεση ενός εξαρτήματος οπίσθιου φωτισμού. Η ομαλή λειτουργία του LG OLED λαμπτήρα έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη ανθεκτικότητα και τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με τις συμβατικές μονάδες οπίσθιου φωτισμού.
Εκτός από το νέο οπίσθιο λαμπτήρα OLED, η LG σχεδιάζει να παρουσιάσει και άλλα προϊόντα, όπως τα συστήματα πλοήγησης AV, τα συστήματα ψυχαγωγίας και τις συσκευές διευκόλυνσης, όπως τις κάμερες ADAS, πίνακες οργάνων LCD και ηλεκτρικούς συμπιεστές, μεταξύ άλλων.

Η LG Vehicle Components είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη επιχείρηση επιχειρηματική μονάδα της LG και αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας. Η ανάπτυξη αυτή θα ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό από τη συνεργασία της με την General Motors για το Chevrolet Bolt EV, στην οποία η LG προμηθεύει συνολικά 11 εξαρτήματα και συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών κινητήρων, των μονάδων μετατροπής ισχύος, των κυψελών μπαταριών και των μονάδων διανομής υψηλής ισχύος. Για τη συμβολή της στην επιτυχία του Chevy Bolt, η LG αναγνωρίστηκε με το Innovation Award of the Year της GM νωρίτερα φέτος. Αυτό έρχεται σε συνέχεια άλλων αναγνωρίσεων της βιομηχανίας, όπως το Supplier Award της Renault και το Technology and Innovation Award από τη Volkswagen.

«Σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε την παρουσία μας και την τεχνογνωσία μας στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων μέσω συνεργασιών με τα ηγετικά στελέχη της βιομηχανίας στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία», δήλωσε ο Lee Woo-jung, Πρόεδρος της LG Vehicle Components Company. «Θέλουμε να επισημάνουμε με ποιον τρόπο η LG μπορεί να συνεργαστεί με τις αυτοκινητοβιομηχανίες για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων λύσεων προωθώντας την τεχνολογική καινοτομία. Η LG δραστηριοποιείται δυναμικά στην αγορά των εξαρτημάτων αυτοκινήτων εδώ και δεκαετίες και θεωρούμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να επωφεληθούμε από αυτή τη γνώση και την εμπειρία».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις