Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Gravity: 3D Σχεδίαση και Επαυξημένη Πραγματικότητα για περισσότερη δημιουργική συνεργασία (video-συνέντευξη)

Τέσσερεις φοιτητές Μηχανικού Σχεδιασμού Καινοτομίας στο Λονδίνο, η Μεξικανή Ντανιέλα Παρέδες, οι Γάλλοι Πιερ Παλιέ και Γκιγιώμ Κους και ο Αμερικανός Ολουασέι Σοσάνυα, ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2013 να αναπτύσσουν ένα εργαλείο που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι δημιουργοί χρησιμοποιούν τα λογισμικά CAD (σχεδιασμός με τη βοήθεια υπολογιστή) στο 3D σχεδιασμό.

Αφού πειραματίστηκαν με διάφορες ιδέες επινόησαν το GravitySketch, μία γραφίδα και ένα σχεδιαστήριο που επιτρέπει στους designers να σχεδιάζουν σε ένα περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας και μέσα από ειδικά γυαλιά να βλέπουν τα αντικείμενα που σχεδιάζουν να παίρνουν μορφή και να «έρχονται στη ζωή». Μέσα από κινήσεις των χεριών τους, οι σχεδιαστές μπορούν να προσαρμόζουν κατά το δοκούν τα 3D σχέδιά τους.

gravitysketch-660440

Η ομάδα παρουσίασε το πρωτότυπο της εφεύρεσής της τον Φεβρουάριο στο Βασιλικό Κολλέγιο Τεχνών και βρίσκεται αυτή την στιγμή σε διαδικασία ανεύρεσης κεφαλαίων για να υλοποιήσει το όραμά της να παίρνουν οι ιδέες “σάρκα και οστά” μέσα από τη φυσική διεπαφή.

Η ομάδα του Gravity βρέθηκε στο TEDxAthens 2014 και το EMEAstartups.com την συνάντησε και τη ρώτησε πώς η συσκευή βοηθά τους ανθρώπους να συνεργασθούν καλύτερα και πώς είναι η δημιουργία μίας hardware startup.

Δείτε τη συνέντευξη με την ομάδα του Gravity στο EMEAstartups.com

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις