Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Την πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας κατέκτησε η ελληνική SCiO

Την πρώτη θέση του διεθνούς διαγωνισμού τεχνολογίας και καινοτομίας των οργανισμών Group on Earth Observations (GEO) και  United Nations Convention to Combat Desertification (UNCCD), κατάφερε να κατακτήσει η ελληνική SCiO, με τη λύση “LUP4LDN” (Land Use Planning for Land Degradation Neutrality).

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, πραγματοποιείται με στόχο την ανάδειξη και υποστήριξη εργαλείων που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ερημοποίησης του εδάφους. Στο πλαίσιο αυτό, η SCiO παρουσίασε μια λύση που επιτρέπει στους χρήστες να αξιολογούν τη χρήση της γης και τα σενάρια διαχείρισής της, παρέχοντας οπτική και ποσοτική αναπαράσταση των κερδών και ζημιών που επιφέρει η αποσάθρωση του εδάφους.

Σύμφωνα με τον Πυθαγόρα Καραμπιπέρη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της SCiO και επικεφαλής της ομάδας LUP4LDN, το LUP4LDN δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αντιληφθούν σε ποιο σημείο πρέπει να επικεντρωθούν οι προσπάθειες αποκατάστασης της γης, ποιες είναι οι βιώσιμες παρεμβάσεις διαχείρισής της και ποιες εξ αυτών είναι οι βέλτιστες αλλά και οι πιο εφικτές για να επιτευχθεί ουδετερότητα της υποβάθμισης της γης.

Για όλες αυτές τις δυνατότητες, το εργαλείο της SCiO κατάφερε να αποσπάσει την πρώτη θέση, η οποία συνοδεύεται με τεχνική και οικονομική υποστήριξη, ύψους 100.000 δολαρίων, που έχει στόχο την ανάπτυξη του LUP4LDN  από ένα πρωτότυπο σε ένα λειτουργικό και “επεκτάσιμο” εργαλείο.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η λύση της ελληνικής Startup ξεχώρισε ανάμεσα σε άλλους υποψηφίους, ο Douglas Cripe, Ανώτερος Επιστημονικός Σύμβουλος στη Γραμματεία της Ομάδας Παρατήρησης της Γης, δήλωσε: «Από τα εργαλεία που παρουσιάστηκαν, το LUP4LDN είναι το πιο καινοτόμο και το πιο άμεσα ανταποκρινόμενο στην πρόκληση του Διαγωνισμού. Το LUP4LDN υπερβαίνει την ανάλυση δεδομένων – φέρνει κοντά τους ενδιαφερόμενους. Διευκολύνει άμεσα το συνεργατικό σχεδιασμό της χρήσης γης και η καθοδήγηση που παρέχει ισχύει σε όλον τον κόσμο».

Διαβάστε ακόμα:

SCiO: Η ελληνική λύση ψηφιακού μετασχηματισμού που φέρνει επανάσταση στην αγροκτηνοτροφία

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις