Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«Παράδεισος» για τις Startup η Ελλάδα!

Και όμως κάτι που φαντάζει ως μειονέκτημα, φαίνεται να εξελίσσεται σε μέγα πλεονέκτημα για την χώρα και την μάχη για την καταπολέμηση της ανεργίας

Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ορισμένοι επιφανείς συμπατριώτες μας ανησυχούσαν και εξέφραζαν τους (όχι και τόσο) μύχιους φόβους τους μην τυχόν και οι Έλληνες μετατραπούν στα… γκαρσόνια της Ευρώπης!

Το γεγονός ότι η χώρα μας μετεξελίχθηκε σταδιακά σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς δεν σημαίνει αυτομάτως έχουμε μεταβληθεί στα «γκαρσόνια» της υφηλίου.

Τουναντίον, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη πως η εξειδίκευση και η επένδυση, σε πάσης φύσεως πόρους (ανθρώπινους, χρηματικούς, γνωστικούς κ.ά.) σε έναν κλάδο, είναι ικανές συνθήκες προκειμένου να φέρει αποτελέσματα και δη απολύτως θεαματικά!

Οι χαμηλοί μισθοί

Έτσι λοιπόν, σήμερα, για κάποιους το γεγονός πως οι μισθοί στην Ελλάδα παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη της οικονομίας συνολικά.

Σε αυτή όμως τη χρονική στιγμή για την χώρα φαίνεται πως αποτελεί ένα στοιχείο στο οποίο μπορούμε να «πατήσουμε» προκειμένου και επενδύσεις να προσελκύσουμε και εξειδικευμένο προσωπικό να αποκτήσουμε!

Το υψηλό επίπεδο των πτυχιούχων των ελληνικών ΑΕΙ

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των ελληνικών πανεπιστημίων αποτελεί η υψηλού επιπέδου ποιότητα μάθησης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα σε συγκεκριμένους γνωστικούς τομείς, και παρά τις όποιες παθογένειες, οι απόφοιτοι των ελληνικών ΑΕΙ να αποτελούν πόλο έλξης για τις μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς του εξωτερικού.

Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τις Startup εταιρείες που επιθυμούν να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Στο πλαίσιο αυτό δεν αποτελεί υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι το στοιχείο σε συνδυασμό με το χαμηλό μισθολογικό (συνολικά) κόστος έχουν δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου μεγάλοι – και όχι μόνο – τεχνολογικοί οργανισμοί να επιθυμούν να «στήσουν» στην Ελλάδα τα δικά τους hub. Κάτι ως άλλοι «σπόροι» που είναι έτοιμοι να φυτευτούν και καλλιεργηθούν σε ένα εντελώς δεκτικό, όσο και άκρως παραγωγικό έδαφος.

Βεβαίως, σε αυτό συνηγορεί και η βελτίωση του ευρύτερους κλίματος στη χώρα μας, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Κατ’ αυτό τον τρόπο, τα επενδυτικά σχήματα δεν συνυπολογίζουν πλέον το κόστος της οποιαδήποτε αστάθειας μπορεί να προκύψει, καθώς έχουν πειστεί ότι η Ελλάδα έχει εισέλθει στις «ράγες» της ανάπτυξης, δίχως να κινδυνεύει να εκτροχιαστεί!

Μπορεί, λοιπόν, σε 10 ή και 20 χρόνια η συγκεκριμένη γωνιά της Μεσογείου να αποτελεί τον τόπο που θα «γεννήσει» το επόμενο τεχνολογικό θαύμα που με την σειρά του θα αλλάξει τον κόσμο!

Οι συνθήκες είναι ευνοϊκές από πάσης απόψεως, οπότε δεν μένει παρά να υπάρξει το εύλογοι ενδιαφέρον και η πρακτική αποτύπωσή της από την πλευρά των εν δυνάμει Startuppers.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις