Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τζένιφερ Άνιστον: Το πιο διάσημο Φιλαράκι επανακάμπτει στην πρώτη γραμμή της showbiz

Η πρεμιέρα του για τον δεύτερο κύκλο του The Morning Show, το reunion των Friends, το διαζύγιο με τον Πιτ και ένας ανεκπλήρωτος έρωτας βγαλμένος από τα πλατό

Πριν από μερικές ημέρες, σε νυχτερινή ώρα Ελλάδος, ήρθε το πολυπόθητο μήνυμα από την Apple TV+. O 2ος κύκλος του “The Morning Show” πλέον είναι διαθέσιμος.

Η εμβληματική σειρά με πρωταγωνίστριες την Τζένιφερ Άνιστον και την βραβευμένη με όσκαρ Ρις Γουίδερσπούν επέστρεψε για να διηγηθεί το δεύτερο μέρος μιας ιστορίας που σχετίζεται με αλλεπάλληλες σεξουαλικές κακοποιήσεις γυναικών  στα παρασκήνια μιας δημοφιλούς πρωινής εκπομπής.

Ο πρώτος κύκλος μας είχε αφήσει στην κόψη του ξυραφιού με τις δυο παρουσιάστριες την Άλεξ και την Μπράντλει (Άνιστον και Γουίδερσπουν αντιστοίχως) να ξεμπροστιάζουν την παραγωγή και το κανάλι που τους φιλοξενεί λέγοντας ότι όλοι γνώριζαν το κακοποιητικό περιβάλλον, τις σεξουαλικές κακοποιήσεις αλλά κανείς δεν μιλούσε. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το κανάλι τις έκοψε on air. Έπεσε μαύρο και μετά διαφημίσεις.

To “The Morning Show”, όχι άδικα, κρίθηκε ότι είναι η ναυαρχίδα της πλατφόρμας της Apple TV+. Καλογραμμένο σενάριο, ολοκληρωμένοι και πιστευτοί χαρακτήρες, σκηνοθεσία που άξιζε Emmy (την υπογράφει η Μίμι Λέντερ η δημιουργός του κλασικού πλέον ER η οποία ανακάλυψε τον Τζώρτζ Κλούνει) και απίστευτες ερμηνείες απ’ όλο το καστ από τον τελευταίο βοηθητικό ηθοποιό μέχρι τις πρωταγωνίστριες.

Μόνον τυχαίο λοιπόν δεν ήταν το γεγονός ότι ο Τιμ Κούκ όταν ανακοίνωσε την δημιουργία της Apple TV+ το “The Morning Show” ήταν από τις πρώτες του επιλογές. Είναι στ’ αλήθεια η εν λόγω σειρά η καλύτερη στο λαμπρό πεδίο του Streaming; Δύσκολο ερώτημα και ακόμη πιο δύσκολη η απάντηση του. Η ιστορία θα το δείξει.

Γιατί η Άνιστον είναι πετυχημένη σε ο, τι και αν κάνει;

Η παρούσα ερώτηση προκύπτει μέσα από μια βεβαιότητα το ότι η Άνιστον από το 1994 και μετά έχει μια σταθερά ανοδική πορεία στην καριέρα της χωρίς βαρβάτα λάθη που να της έχουν στοιχίσει.  Από τα είκοσι πέντε της όταν πρωτομπήκε στο πλατό των Friends ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με το κοινό το οποίο την αγάπησε αμέσως. Ίσως γιατί δεν έκλεβε κάτι από την προσωπικότητα του μέσου θεατή. Τον έκανε να νιώθει ότι και αυτή είναι μια από αυτούς.

Μπορεί να ήταν όμορφη αλλά δεν στηρίχθηκε ποτέ στο sex appeal της, μπορεί να έκανε χιούμορ αλλά την ίδια στιγμή ήταν και εκείνη αδέξια και γκαφατζού, έμοιαζε να είναι ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας που κατάφερε και άνοιξε την πόρτα του Χόλιγουντ. Κατάφερε δηλαδή να ζήσει το σταχτοπουτικό ή δονκιχωτικό  όνειρο που διαπερνά το μυαλό όλων των ανθρώπων.

Η σειρά Friends την έκανε σταρ πρώτου μεγέθούς, το κασέ της ανέβηκε σε απίστευτα επίπεδα-όπως και όλων των συμπρωταγωνιστών της. Την τελευταία σεζόν προβολής της πετυχημένης σειράς η Άνιστον και όλα τα λοιπά φιλαράκια έπαιρναν 1 εκατομμύριο δολάρια την εβδομάδα. Εκείνη την χρονιά δηλαδή το όχι και τόσο μακρινό 2004 η φορολογική της δήλωση μόνο από τις τηλεοπτικές της αμοιβές άγγιξε τα 20 εκατομμύρια δολάρια. Δεν το λες και άσχημα.

Το τέλος της σειράς που έφερε δάκρυα συγκίνησης απανταχού στον κόσμο δεν βρήκε την Άνιστον απροετοίμαστη στο άνοιγμα νέου κεφαλαίου για την καριέρα της. Μέσα στα περασμένα χρόνια παράλληλα με το σίριαλ είχε επενδύσει πολλά στον κινηματογράφο. Είχε παίξει σ’ εξαιρετικές ρομαντικές κομεντί όπως λ.χ. το “Picture Perfect”, το “The object of my affection”. Αυτή η ροή συνεχίσθηκε με παρόμοιου τύπο φιλμ. Γι’ αυτή της την προσήλωση στα ρομαντικά κωμειδύλλια κρίθηκε αρνητικά. Τίτλοι του στυλ:  ¨Γιατί η Άνιστον παίζει συνέχεια της Ρέιτσελ;”  άρχισαν να μπαίνουν σε άρθρα και δημοσιεύσεις.

Κι’ όμως όσοι έσπευσαν να προσυπογράψουν αυτή την δηλητηριώδη κριτική προσέγγιση αναγκάστηκαν δις να την πάρουν πίσω και να την καταπιούν αμάσητη. Η Άνιστον μ’ ένα πέρασμα στο σίριαλ Dirt του τηλεοπτικού δικτύου FX παρέα με το άλλο φιλαράκι Κόρτνει Κοξ , έπαιξε, έπαιξαν δυο σκύλες διευθύντριες της tabloid δημοσιογραφίας που θα πουλούσαν ακόμη και την μάνα τους στον διάλο για να προκαλέσουν θέμα  και να πουλήσουν φύλλα για τα σκανδαλοθηρικά έντυπα τους. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Άνιστον μεταμορφώθηκε σε σκύλα με αγγελικό πρόσωπο.

Η δεύτερη φορά που γκρέμισε την εικόνα της γλυκιάς και συμπαθούς 40άρας ήρθε μέσα από τα κινηματογραφικά σελιλόιντ με την ερμηνεία της στο φιλμ “Cake”. Εκεί υποδύθηκε το ρόλο της μάνας-θύμα ενός φρικτού αυτοκινητιστικού ατυχήματος κατά το οποίο σκοτώνεται ο γιος της. Ο ψυχικός και σωματικός πόνος της ηρωίδας την καθιστά αυτοκαταστροφική και σαν πληγωμένο αγρίμι επιτίθεται σε όποιον βρίσκεται κοντά της. Όταν βγήκε το Cake στις κινηματογραφικές αίθουσες,  το 2014,  πολλοί έλεγαν στις ΗΠΑ ότι αξίζει στην Άνιστον τουλάχιστον  μια υποψηφιότητα για όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου. Δεν την έλαβε βέβαια. Γιατί; Γιατί η Ακαδημία είναι συντηρητική και την Άνιστον την ακολουθεί ακόμη η ταμπέλα της πρωταγωνίστριας ελαφρών ερωτικών κωμωδιών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις