Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Get CruiseINN: Σε δύο εβδομάδες ανοίγει «πανιά» ο πρώτος… εν πλω startup hackathon

Σε δύο εβδομάδες, την Δευτέρα 1 Ιουνίου σαλπάρει το Get CruiseINN, ο πρώτος hackathon δημιουργίας startups που απευθύνεται αποκλειστικά σε φοιτητές.

Το Get CruiseINN διοργανώνεται από το ThinkBiz και το StartupBus-Greece σε συνεργασία με την Celestyal Cruises και άλλες εταιρείες και οργανισμούς ως χορηγούς και αφορά σε προγραμματιστές, designers και φοιτητές με υπόβαθρο στη διοίκηση επιχειρήσεων και τα τουριστικά επαγγέλματα οι οποίοι θα σχηματίσουν ομάδες και θα σχεδιάσουν πρωτότυπα projects. Οι ιδέες τους θα εξελιχθούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, στο πλαίσιο οργανωμένων εργαστηρίων και καθοδήγησης από ειδικούς στους τομείς του business consulting και του marketing οι οποίοι θα βρίσκονται πάνω στο κρουαζιερόπλοιο, αλλά και από πολλούς άλλους που θα συναντήσουν στις στάσεις του πλοίου κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας.

“Η αρχική ιδέα ξεκίνησε με το Startup Bus, που διεξήχθη στην Ελλάδα για πρώτη φορά πέρυσι. Φέτος, το Startup Bus Greece σε συνεργασία με το ThinkBiz ήθελαν να το εξελίξουν ένα βήμα παραπέρα. Έτσι αποφασίσαμε το γενικό concept να παραμείνει ίδιο, με τη μόνη διαφορά ότι αυτή τη φορά ο επιχειρηματικός διαγωνισμός θα γίνει εν πλω και θα έχει ως θεματική το τομέα του Τουρισμού, την ευρύτερη αναβάθμιση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αλλά και τη Κοινωνική Επιχειρηματικότητα”, λέει στο Startupper.gr ο Σταύρος Τσομπανίδης, μέλος της ομάδας διοργάνωσης του Startup Bus Greece και του Get CruiseINN.

“Σε πρώτη φάση θα γίνει μια αρχική γνωριμία μεταξύ των διοργανωτών – Startup Bus Greece & ThinkBiz – και των συμμετεχόντων και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί το match-making των ομάδων με βάση τις υπάρχουσες ιδέες. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις ιδέες τους μέσα από εποικοδομητικά εργαστήρια και mentoring τόσο πάνω στο κρουαζιερόπλοιο, όσο και στις διάφορες στάσεις-προορισμούς του ταξιδιού. Στο τέλος, η κάθε ομάδα θα “pitchάρει” την ιδέα της, και ο καλύτερος θα κερδίσει!”.

Οι ομάδες που θα σχηματιστούν θα παρουσιάσουν την πρόοδο των εργασιών τους σε μία επιτροπή αξιολόγησης, με μέλη που προέρχονται από το χώρο των επιχειρήσεων, του marketing και της πληροφορικής, αλλά και από πιθανούς μελλοντικούς συνεργάτες και επενδυτές. Θα τους δοθεί η μοναδική ευκαιρία να διεκδικήσουν σημαντικά δώρα και υπηρεσίες για να ξεκινήσουν ένα δεύτερο “ταξίδι”, αυτό της υλοποίησης της επιχειρηματικής τους ιδέας.

“Πιστεύουμε ότι το Get CruiseINN θα προσφέρει στους συμμετέχοντες γνώση, αξία και σημαντική δικτύωση. Είμαστε βέβαιοι ότι θα ακουστούν καινοτόμες και αποτελεσματικές ιδέες που θα συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στο τομέα του Τουρισμού και την Αναβάθμιση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αλλά θα επιλύσουν επίσης και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα ελληνικά νησιά. Στόχος μας είναι τα projects που θα δουλευτούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, να συνεχίσουν και μετά το πέρας του διαγωνισμού”, αναφέρει ο Σταύρος Τσομπανίδης και προσθέτει: “Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα παρατηρείται ένα αναδυόμενο ενδιαφέρον για τα Start Ups από την πλευρά των φοιτητών. Πιστεύουμε πως η φοιτητική επιχειρηματικότητα είναι υψίστης σημασίας, καθώς δίνει μια πρώτη ευκαιρία στους φοιτητές να εφαρμόσουν στη πράξη όλα αυτά με τα οποία έχουν έρθει σε επαφή μέσω του πανεπιστημίου σε θεωρητικό επίπεδο. Επιπλέον, με αυτό το τρόπο δημιουργούνται καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς και νέες θέσεις εργασίας”.

Οι διοργανωτές αναφέρουν ότι έλαβαν πολύ ικανοποιητικό αριθμό αιτήσεων για συμμετοχή και πλέον βρίσκονται στη διαδικασία συνεντεύξεων προκειμένου να επιλέξουν τους συμμετέχοντες που θα λάβουν μέρος στο επιχειρηματικό αυτό ταξίδι.

Το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει το πλοίο είναι: Αθήνα – Μύκονος – Σαντορίνη – Πάτμος – Κρήτη – Ρόδος – Κουσάντασι – Αθήνα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις