Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Randstad Hellas: Υποστήριξε 1.000 νέους με το πρόγραμμα ΕΚΕ U Can Do It!

Μέσα σε έναν περίπου χρόνο η Randstad μέσω του U Can Do It!, το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας παροχής υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού Randstad Hellas υποστήριξης της νεανικής  απασχόλησης, υποστήριξε περίπου 1.000 νέους (ηλικίας 18-25 ετών) στην αναζήτηση επαγγελματικού προσανατολισμού και ευκαιριών καριέρας.

Το U Can Do It! αποτελεί ένα διαδραστικό, εκπαιδευτικό σεμινάριο, στο οποίο, μέσω της παρουσίασης βέλτιστων και καινοτόμων πρακτικών και της διενέργειας ομαδικών ασκήσεων, οι εισηγητές της RandstadHellas, ενημερώνουν και παρακινούν τους συμμετέχοντες να προσεγγίσουν με αισιοδοξία και δημιουργικό τρόπο την αγορά εργασίας. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων ανιχνεύονται οι προσωπικές ικανότητες των νέων και οι συμμετέχοντες μαθαίνουν ποιες είναι οι ικανότητες που αναζητούν σήμερα οι εταιρείες. Οι νέοι εξοικειώνονται με το σύγχρονο βιογραφικό σημείωμα, τη διαδικασία των συνεντεύξεων, τις πρακτικές και καινοτόμες τεχνικές αναζήτησης εργασίας, απόκτησης εμπειρίας, online εκπαίδευσης και εισαγωγής στην αγορά εργασίας. Είναι επίσης σημαντικό ότι κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, παρουσιάζονται τόσο οι νέες τάσεις στην απασχόληση όσο και οι ευκαιρίες στην αγορά εργασίας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν και καταγράφηκαν για την Ελλάδα το 2014, μέσω ερευνών.

Η Randstad έχει ήδη υλοποιήσει μέχρι σήμερα 26 σεμινάρια, προσαρμοσμένα κάθε φορά στην ηλικία, το γνωστικό αντικείμενο και τις ανάγκες των συμμετεχόντων, σε Ιδιωτικά Σχολεία, Πανεπιστήμια, ΜΚΟ και Επαγγελματικές Ενώσεις της Αττικής. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους εισηγητές συγκεκριμένες ευκαιρίες καριέρας. Αρκετοί από τους συμμετέχοντες, έχουν ήδη καταφέρει να βρουν την πρώτη τους εργασία σε ελληνικές εταιρείες- πελάτες της Randstad, με πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον και προοπτικές, ενώ ακόμη περισσότεροι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν συνέντευξη με συγκεκριμένο σύμβουλο στελέχωσης της Randstad, αναμένοντας μέσω αυτής της διαδικασίας και επιπλέον θετικά αποτελέσματα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις