Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εξοικονόμιση 39 δισεκ. ευρώ από τον εκσυγχρονισμό τηλεπικοινωνιακών δικτύων

Καινούρια standards, τα οποία αντλούν έμπνευση από την optimized τεχνολογία και το επιχειρηματικό πλάνο των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Cloud, δημιουργούν -πλέον- οι Ευρωπαϊκοί τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αναμενόμενη αύξηση όγκου των δεδομένων σε σταθερά, φορητά και IoT δίκτυα!BellLabs 3 26 15

Αυτό προκύπτει με βάση τα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε η εταιρεία Arthur D. Little (ADL) και η Βell Labs Consulting, παράρτημα βιομηχανικής έρευνας και συμβουλευτικής της Alcatel-Lucent. Με τίτλο “Reshaping the future with Network Functions Virtualization and Software-Defined Networks”, η έρευνα δείχνει πως οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι στη Γηραιά Ήπειρο μπορούν να εξοικονομήσουν περί τα 39 δισεκατομμύρια ευρώ από τον εκσυγχρονισμό των δικτύων τους! Συγκεκριμένα, υιοθετώντας τις NFV και SDN τεχνολογίες οι πάροχοι μπορούν να εξοικονομήσουν 14 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο μόνο από το δικτυακό domain, ποσό το οποίο μπορεί να αυξηθεί κατά 25 δισεκατομμύρια ευρώ σε μη δικτυακά- λειτουργικά κόστη μέσα από την αυτοματοποίηση και την απλοποίηση επιχειρηματικών εργασιών.

Επιπροσθέτως, καταδεικνύεται πως οι virtualization τεχνολογίες παρέχουν πρόσβαση σε νέους ανταγωνιστές στην αγορά, οδηγώντας στην μείωση του μεριδίου της αγοράς των παραδοσιακών παρόχων. Επιχειρήσεις όπως τράπεζες, λιανέμποροι και εταιρείες media μπορούν να αποτελέσουν ισχυρές εναλλακτικές επιλογές έναντι των παραδοσιακών δικτύων τηλεπικοινωνιών στην αγορά των μαζικών τηλεπικοινωνιών.

Τέλος, η επερχόμενη μετάβαση της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών σε ένα εντελώς νέο επίπεδο προγραμματισμού καθιστά απαραίτητη την συνεργασία των παρόχων με τους κατασκευαστές, τους προμηθευτές και τις κυβερνήσεις, προκειμένου τα δίκτυα να επιτρέπουν την on-demand σύνδεση και να υποστηρίζουν τα καινούρια υπολογιστικά συστήματα και τους διάφορους operators.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις