Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ένα βιβλίο για την «επιβίωση» των Startupers

Ένα βιβλίο που φιλοδοξεί να αποτελέσει «οδηγό επιβίωσης» για τους Έλληνες Startupers κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σταμούλη.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το βιβλίο «STARTUPS – Οδηγός επιβίωσης για νέους επιχειρηματίες», στόχος του οποίου είναι να αποτελέσει ένα σύντομο, αλλά περιεκτικό, εντατικό μάθημα σύγχρονης ελληνικής επιχειρηματικότητας σε επίδοξους νέους επιχειρηματίες, οι οποίοι είτε δεν ξεκίνησαν ακόμα, είτε μόλις άρχισαν να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά.

Φιλοδοξία (αλλά και προτεινόμενη μεθοδολογία) του βιβλίου είναι, όσα αναφέρονται σε αυτό να αποτελέσουν τη βασική γνώση των startupers, ώστε ο διάλογος με τους (απαραίτητους) συμβούλους τους να αφορά στην ειδίκευση και όχι στην επεξήγησή τους από μηδενική βάση.

Οι συγγραφείς του, Βαγγέλης Παπακωνσταντίνου και Δήμητρα Μαρκοπούλου, διαπίστωσαν το δύσκολο έργο των startupers, όχι μόνο εξαιτίας της ελληνικής πραγματικότητας, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι κατά κανόνα ούτε σχετική εμπειρία έχουν αλλά ούτε και σπουδές σε αντικείμενο που θα τους έχει μεταδώσει έστω τις βασικές έννοιες επιχειρηματικότητας.

Και όχι μόνον αυτό, αλλά και η πληροφορία δεν είναι πουθενά συγκεντρωμένη και εύκολα προσβάσιμη, καθώς αν τύχει και τα startups ενταχθούν σε κάποιον οργανισμό τύπου incubator ή accelerator τότε ενδεχομένως να αποκτήσουν πρόσβαση, ειδάλλως θα πρέπει μόνοι τους να «βρουν άκρη» στο internet ή όπου αλλού. Αυτό ακριβώς το κενό επιχειρεί να καλύψει το συγκεκριμένο βιβλίο.

Οι συγγραφείς

Βαγγέλης Παπακωνσταντίνου είναι δικηγόρος Αθηνών, ιδρυτής-εταίρος της Εταιρείας Δικηγόρων Mplegal και ερευνητής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (Vrije Universiteit Brussel, Research Group on Law Science Technology & Society – LSTS). Στην Ελλάδα έχει συγγράψει τα βιβλία «Δίκαιο Πληροφορικής» και «Ψηφιακή Ελλάδα».

Η Δήμητρα Μαρκοπούλου είναι δικηγόρος Αθηνών, ιδρυτής-εταίρος της Εταιρείας Δικηγόρων MPlegal. Έχει αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και έχει μεταπτυχιακό τίτλο (LLM) του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ στο ευρωπαϊκό δίκαιο. Έχει γράψει το βιβλίο «Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα» καθώς και άρθρα με αντικείμενο το δίκαιο τηλεπικοινωνιών και διαφήμισης.

Screen Shot 2015-10-29 at 1.20.01 PM

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις