Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H επόμενη γενιά μονόκερων της Ευρώπης στη Silicon Valley

To Mind The Bridge μαζί με την Ευρωπαϊκή επιτροπή και το Startup Europe ανακοινώνουν ότι δέχονται αιτήσεις για τη δεύτερη αποστολή Startup Europe Comes to Silicon Valley (SEC2SV) στην Αμερική όπου οι πολλά υποσχόμενες ευρωπαϊκές scaleups θα συναντηθούν με το εκεί οικοσύστημα επενδυτών, μεγάλων εταιρειών αλλά και πολιτικών.

To Mind The Bridge είναι ένας μεγάλος accelerator – επενδυτής δημιουργημένος από τον πρώην στέλεχος της Google Marco Marinucci με στόχο την επικοινωνία των Ευρωπαϊκών Startup με την Silicon Valley.
To Startup Europe είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να διασυνδέσει το ευρωπαϊκό οικοσύστημα Startup, κάτι που είδαμε στη πράξη με αφορμή το πρόσφατο πετυχημένο Startup Europe Week.

StartupEurope
Το SEC2SV του 2016 θα έχει διάρκεια μιας εβδομάδας και θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Μπορούν να συμμετέχουν οι πιο ώριμες Startups, ή Scaleups, οι οποίες θα πρέπει να κάνουν το επόμενο βήμα για να περάσουν στο επόμενο επίπεδο ενώ θα εξερευνήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει η Silicon Valley προς αυτό το σκοπό.

Η διαδικασία των αιτήσεων έχει ξεκινήσει, γίνεται μέσω του f6s και θα κρατήσει μέχρι τα μέσα Απριλίου 2016. H επιλογή θα γίνει και με τη συμμετοχή εκπροσώπων από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού.

Οι βασικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στην αποστολή είναι:

  • Να είναι εταιρείες ιδρυμένες στη Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Να έχουν αύξηση 20% σε ετήσια βάση είτε στο προσωπικό είτε στα έσοδα σε μια περίοδο τριών ετών και θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 10 υπαλλήλους στην αρχή της περιόδου των τριών ετών.
  • Να θέλουν να επεκταθούν στην αμερικανική αγορά ή να έχουν ήδη παρουσία εκεί.
  • Να είναι καινοτόμες.

Η πρώτη αποστολή SEC2SV του 2015 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, με 14 εταιρείες από 9 χώρες να παίρνουν το διαβατήριο για την Αμερική. Όλες μαζί είχαν τζίρο 60 εκατ. Δολάρια και πάνω από 1.000 υπαλλήλους.
Ανάμεσά τους ήταν οι ταχέως αναπτυσσόμενες Shopgate, Entrade, Relaeys, Versarien, Job and Talent, Mosaicoon, TVTY και η ελληνική Prisma Electronics με το σύστημα απομακρυσμένης διαχείρισης εμπορικών πλοίων, Laros.

SEC2SV_5
H εναρκτήρια εκδήλωση είναι το European Innovation Day με πάνω από 60 ομιλητές και τη συμμετοχή 800+ κοινού ενώ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στην Καλιφόρνια θα πραγματοποιηθεί ενα εντατικό πρόγραμμα συναντήσεων, networking, mentoring με ειδικούς της Silicon Valley στους τομείς των επενδύσεων, των νομικών και λογιστικών θεμάτων αλλά και με εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών και επενδυτικών ταμείων όπως Apple, AirBnB, Silicon Valley Bank, Andreessen and Horowitz.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις