1.100 αιτήσεις δέχθηκε το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τον ετήσιο κύκλο βράβευσης του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2016.

Συνολικά 1.100 υποψήφιοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό μέσω της ιστοσελίδας του βραβείου, διεκδικώντας άτοκη χρηματοδότηση ύψους 1.250.000 ευρώ, συμβουλευτική καθοδήγηση (mentorship), αλλά και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης.

Όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, οι συμμετοχές στο διαγωνισμό προέρχονται από ποικίλους επιχειρηματικούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της γεωργίας, της φαρμακευτικής και της ναυπηγικής.

Επιχειρηματικές ιδέες οι οποίες δραστηριοποιούνται στις ψηφιακές, δημιουργικές υπηρεσίες και στις υπηρεσίες πληροφόρησης, έχουν την πιο ισχυρή παρουσία στο διαγωνισμό, με 19% του συνόλου των συμμετοχών. Ακολουθούν αιτήσεις από τον κλάδο του τουρισμού (10%) και των τροφίμων και ποτών (8%).

Jimmy Αθανασόπουλος _
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, Jimmy Αθανασόπουλος.

Σχολιάζοντας τις φετινές συμμετοχές, o Jimmy Αθανασόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, δήλωσε: «Δεν παύουμε ποτέ να εκπλησσόμαστε και να νιώθουμε ικανοποίηση με την ποικιλία και την ποιότητα των νέων επιχειρηματικών ιδεών που προέρχονται από την Ελλάδα. Παρά τις συνεχιζόμενες κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες, αποφασισμένοι επιχειρηματίες τολμούν να πάρουν το ρίσκο και να ξεκινήσουν μια νέα επιχειρηματική προσπάθεια. Χωρίς τέτοιες πρωτοβουλίες καμία οικονομία δε θα μπορέσει να αναπτυχθεί και καμία χώρα δε θα έχει τη δυνατότητα να ανακάμψει. Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες για τη δημιουργικότητα και την πίστη στις δυνατότητές τους. Τώρα αρχίζει το δύσκολο έργο της αξιολόγησης για την εύρεση των επιχειρηματικών προτάσεων εκείνων, οι οποίες έχουν το μεγαλύτερο οικονομικό αντίκτυπο, αλλά και τη μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας, προσφέροντας παράλληλα θέσεις εργασίας και συνεισφέροντας στην Ελληνική οικονομία».

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας διαχειρίζεται και χρηματοδοτείται από το Libra Group για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative), το οποίο έχει δεσμευτεί για χρηματοδότηση ύψους 10.000.000 ευρώ προς το βραβείο.

Ο θεσμός διανύει τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του, βραβεύοντας κάθε χρόνο έναν έως πέντε νικητές. Από την πρώτη βράβευση το 2013 μέχρι και σήμερα, έχουν ανακηρυχθεί 11 νικήτριες εταιρείες, εκ των οποίων όλες επιδεικνύουν μια επιτυχημένη εμπορική δραστηριότητα κι έχουν δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Οι φιναλίστ θα ανακοινωθούν τον ερχόμενο Μάιο, ενώ οι νικητές στις αρχές Ιουνίου του 2016.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις