Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Amazon έκλεισε παγκόσμιο deal με την Visa για τις χρεώσεις καρτών

Η Amazon σταμάτησε τις απειλές απέναντι στην Visa, καταλήγοντας σε συμφωνία με το σύστημα αποδοχής καρτών σε παγκόσμιες αγορές. Η Amazon ανέβαλε τον προηγούμενο μήνα τα σχέδια που είχε ανακοινώσει πρόσφατα να σταματήσει να δέχεται πληρωμές με κάρτες Visa στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω των υπερβολικών χρεώσεων που θεωρούσε για την επεξεργασία των συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες στη Βρετανία μετά το Brexit.

Τα σχέδια αυτά έχουν πλέον εγκαταλειφθεί εντελώς μετά τη συμφωνία της Amazon με τη Visa. Με βάση αυτήν, η Amazon θα εγκαταλείψει την προσαύξηση 0,5% στις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες Visa στη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία, την οποία εισήγαγε πέρσι.

Δεδομένης της δύναμης που έχει η Amazon, είναι πιθανό ο κολοσσός να έχει λάβει νέους όρους από τη Visa σε σχέση με τις χρεώσεις που κάνει στο σύστημα. Η Visa ανέφερε ότι η συμφωνία με την Amazon θα δει τις δύο εταιρείες να συνεργάζονται σε “νέες πρωτοβουλίες προϊόντων και τεχνολογίας για να εξασφαλίσουν καινοτόμες εμπειρίες πληρωμών για τους πελάτες στο μέλλον”.

Για τον Siamac Rezaiezadeh, διευθυντή μάρκετινγκ προϊόντων της GoCardless, η συμφωνία αντανακλά τη φθίνουσα ικανότητα των παγκόσμιων συστημάτων καρτών να θέτουν επιθετικούς όρους πληρωμής, καθώς οι καταναλωτές μετακινούνται σε πιο “ψηφιακές” μεθόδους πληρωμής.

Διαβάστε σχετικά:

Η Amazon αναστέλλει την απαγόρευση χρήσης πιστωτικών Visa από τους πελάτες της

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις