Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα κεφάλαια για την επέκταση του δικτύου πληρωμών της GoCardless

Η Βρετανική Startup GoCardless, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του Fintech, επιδιώκει να επεκτείνει το δίκτυο πληρωμών της στη Βόρεια Αμερική και σταδιακά σε όλο τον κόσμο, μέσα από το νέο γύρο χρηματοδότησης που ολοκλήρωσε.

Η δραστηριότητά της βασίζεται στη «συλλογή» πληρωμών που έχουν προ-εγκριθεί απευθείας από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πελατών της και επεξεργάζεται σήμερα περισσότερα από 1,4 δισ. δολ. πληρωμών, συνεργαζόμενη με 16.000 εμπόρους και εταιρείες στις έξι χώρες που δραστηριοποιείται (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία και Σουηδία).

Ένας εκ των συνιδρυτών της εταιρείας και CEO της, ο Hiroki Takeuchi, δήλωσε ότι «η εταιρεία εξασφάλισε πρόσθετα κεφάλαια 13 εκατ. δολ. για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε τουλάχιστον δύο ή τέσσερις αγορές μέσα στη φετινή χρονιά, με πρώτη προτεραιότητα τον Καναδά και σε δεύτερη φάση ΗΠΑ, Αυστραλία, Βραζιλία και Ιαπωνία».

GoCardless_Logo_01_702x36
Η GoCardless ιδρύθηκε το 2011 στο Λονδίνο και στόχευσε αρχικά στις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ανάγκη να βάλουν σε τάξη τις πληρωμές τους, αλλά σύντομα κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων επιχειρήσεων. Όλη η διαδικασία γίνεται online και μάλιστα γι’ αυτό το λόγο η εταιρεία δεν έχει καν φυσική παρουσία, ενώ προσφέρει και online ενημέρωση στους πελάτες της μέσω των συστημάτων της.

Το πλεονέκτημά της είναι ότι επιτρέπει διατραπεζικές πληρωμές μεταξύ διαφορετικών χωρών χωρίς πρόσθετες χρεώσεις, διατυπώσεις ή καθυστερήσεις και τα έσοδά της προκύπτουν από μία μικρή χρέωση που επιβάλλει σε κάθε συναλλαγή. Το ποσοστό αυτής διαφέρει ανάλογα με τον τζίρο των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.

Τα συνολικά κεφάλαια που έχει αποσπάσει η εταιρεία από την ίδρυσή της φτάνουν τα 25 εκατ. δολ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις