Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι καταναλωτές προτιμούν έξυπνες λύσεις στην αγορά ενέργειας

Η πλατφόρμα DiG της Intelen προσφέρει πολλά εργαλεία επικοινωνίας των παρόχων ενέργειας με τους πελάτες τους αλλά και ανάλυσης δεδομένων σχετικά με την συμπεριφορά τους σχετικά με τη κατανάλωση ενέργειας.

Τα στοιχεία που αποτυπώνουν τις τάσεις των καταναλωτών στην ελληνική αγορά ενέργειας συνοψίζονται σε τρεις άξoνες:
– Περισσότεροι από 2 στους 5 καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος θέλουν να χρησιμοποιήσουν ψηφιακές εφαρμογές και υπηρεσίες web του παρόχου ενέργειας με τον οποίο είναι συμβεβλημένοι σε εβδομαδιαία βάση. Επίσης, όλο και περισσότεροι πάροχοι ενέργειας προωθούν τις ψηφιακές υπηρεσίες τους με σκοπό την απόκτηση νέων πελατών και την αύξηση του μεριδίου τους στην αγορά.

– Από την επεξεργασία των δεδομένων παρατηρείται αυξημένη «κίνηση» σε λειτουργίες που αφορούν στα στοιχεία του λογαριασμού και των χρεώσεων ή στην πρόβλεψή τους/εκτίμησή τους. Σύμφωνα με την Intelen χιλιάδες χρήστες σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική, δήλωσαν ως βασική αιτία επίσκεψή τους στο site των παρόχων ή των εφαρμογών την επεξήγηση του λογαριασμού με ωραίο, απλό και διαδραστικό τρόπο.

– Από την ανάλυση δεδομένων των καταναλωτών ενέργειας που ερωτήθηκαν για το ποιες είναι οι πιο διασκεδαστικές λειτουργικότητες των ενεργειακών ψηφιακών εφαρμογών, κυρίαρχες απαντήσεις ήταν οι συμβουλές ενέργειας και τα παιχνίδια ενεργειακού περιεχομένου με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις