Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εκπαίδευση των στελεχών της WIND σε θέματα καινοτομίας από τον Stephen Shapiro

Την ευκαιρία να συναντήσουν και να παρακολουθήσουν από κοντά τον Stephen Shapiro, γνωστό συγγραφέα και ομιλητή για την καινοτομία, είχαν περισσότερα από 100 στελέχη της WIND Ελλάς στο Κέντρο Γαία.

Στη δίωρη ομιλία του, ο Stephen Shapiro αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πως μπορούν τα στελέχη να ενεργοποιήσουν έναν δημιουργικό τρόπο σκέψης και την δυναμική των ομάδων ούτως ώστε να ανταποκριθούν πιο αποτελεσματικά στις σύγχρονες προκλήσεις μιας επιχείρησης στην κατεύθυνση της καινοτομικής δράσης.

Μικρές αλλά στρατηγικές αλλαγές, σύμφωνα με τον Shapiro μπορούν να επιφέρουν σημαντικό αντίκτυπο στην αύξηση της απόδοσης των στελεχών. Η βασικότερη: η καλύτερη κατανόηση του προβλήματος που επιλύουν. Για το λόγο αυτό οφείλουν να θέτουν τις σωστές ερωτήσεις ώστε να καθοδηγούν τις επόμενες κινήσεις τους.

Επιπλέον, ο Shapiro συνέστησε στα στελέχη της WIND, αντί του κλασικού «think out of the box» να βρουν ένα καλύτερο πλαίσιο σκέψης (Find a better box). Ταυτόχρονα πρότεινε ως σημαντικό εργαλείο την αναζήτηση επίλυσης παρόμοιων «προβλημάτων» από τελείως διαφορετικούς επιχειρηματικούς κλάδους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις