Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πρωτιά από το τέλος για την Ελλάδα στον δείκτη Ευημερίας

Την μικρότερη ανάπτυξη επιδεικνύει η Ελλάδα στον δείκτη Αξιολόγησης Βιώσιμης Οικονομικής Ανάπτυξης (Sustainable Economic Development Assessment) της Boston Consulting Group. Οι ερευνητές της Boston Consulting Group συστήνουν τον νέο δείκτη μέτρησης της προόδου αντί του ΑΕΠ.

Ο δείκτης Αξιολόγησης Βιώσιμης Οικονομικής Ανάπτυξης  οποίος καταγράφει την πορεία 160 χωρών σε τρεις βασικούς τομείς: Oικονομία, Bιωσιμότητα και Eπενδύσεις. Αυτά τα στοιχεία με τη σειρά τους βασίζονται σε δέκα διαστάσεις που χαρακτηρίζουν την ευημερία όπως η ισότητα εισοδήματος, η υγεία, η εκπαίδευση, οι υποδομές, οι προσλήψεις. Ο δείκτης κατατάσσει τις χώρες με βάση το πώς χρησιμοποιούν τον απόλυτο πλούτο τους και την οικονομική τους ανάπτυξη για να βελτιώσουν τις ζωές των πολιτών τους. Επιπλέον, ο δείκτης μετρά την πρόοδο που έχουν επιδείξει οι χώρες μεταξύ 2006 και 2014.

sedaΣτις πρώτες θέσεις του δείκτη βρίσκονται οι Νορβηγία, Ολλανδία και Φινλανδία, ακολουθούμενες από τις Γερμανία και Αυστρία. Η πεντάδα των χωρών που βρίσκονται στην κορυφή του δείκτη Αξιολόγησης Βιώσιμης Οικονομικής Ανάπτυξης δεν μας εκπλήσσει. Έκπληξη όμως προκαλούν οι χώρες που έχουν επιδείξει την μεγαλύτερη πρόοδο. Στην πεντάδα των χωρών αυτών με τη μεγαλύτερη πρόοδο βρίσκονται οι Αιθιοπία, Κίνα, Ρουάντα, Μογγολία και Κατάρ.

Στον αντίποδα, την μικρότερη ανάπτυξη επιδεικνύει η Ελλάδα, ακολουθούμενη από την Κύπρο, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν η Ιταλία, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και τα νησιά Μπαρμπάντος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις