Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αποχώρηση του Ιδρυτή και CEO της Google Ventures

Για αποχώρηση του Bill Maris, ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Google Ventures (GV) κάνουν λόγο πηγές προσκείμενες στην υπόθεση. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Recode η τελευταία μέρα του Maris θα είναι η Παρασκευή, ενώ αντικαταστάτης του αναμένεται να είναι ο David Krane, ένας από τους πιο παλιούς διευθυντές εταιρικής επικοινωνίας στην Google.

Ο Maris ίδρυσε τη GV το 2009 ως μια επενδυτική εταιρεια για νεοσύστατες εταιρείες τεχνολογίας. Η GV μέχρι το 2015 είχε καταφέρει να διαχειρίζεται κεφάλαια μεγαλύτερα των 2,4 δισ. δολαρίων και μέχρι σήμερα έχει επενδύσει σε περισσότερες των 300 εταιρειών.  Μερικά από τα πιο επιτυχημένα ”στοιχήματα” της GV συμπεριλαμβάνουν εταιρείες όπως οι Uber, Nest, Slack and Jet.com. Να υπενθυμίσουμε ότι η τελευταία πρόσφατα εξαγοράστηκε από την Wallmart έναντι 3 δισ. δολαρίων. Τον τελευταίο καιρό η GV είχε εστιάσει σε startup εταιρείες βιοτεχνολογίας και υγείας, τομείς για τους οποίους ο Maris έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Παρόλο που η εταιρεια αποτελούσε βραχίονα της Google, αργότερα η Google ίδρυσε και την Google Capital που χρηματοδοτούσε εταιρείες σε τελικό στάδιο χρηματοδότησης, κίνηση που κάποιοι την είδαν ως ανταγωνιστική στη GV.

Ο ίδιος ο Maris δήλωσε ότι θέλει να εστιάσει στην οικογένειά του και θεωρεί ότι τα πάντα στην GV βαίνουν κατ’ευχήν.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις