Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Vodafone: εκτοξεύτηκε η κίνηση Internet τον Δεκαπενταύγουστο

Μετά την σχετική ανακοίνωση της Cosmote και η Vodafone ανακοινώνει μεγάλη αύξηση στην κίνηση Internet μέσω των Smartphone στο δίκτυό της αυτό το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας η αύξηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς μεταξύ 1η έως 15 Αυγούστου υπερτετραπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι. Η αύξηση αυτή είναι αποτέλεσμα της ραγδαίας ανάπτυξης της κάλυψης του δικτύου 4G και 4G+ τόσο σε αστικές περιοχές όσο και σε σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς.

Η μεγαλύτερη κίνηση δεδομένων πραγματοποιήθηκε σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως για παράδειγμα το Ρέθυμνο, όπου η αύξηση στην κίνηση δεδομένων το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου άγγιξε το 168% σε σχέση με πέρυσι. Ακολουθεί, η περιοχή των Χανίων με αύξηση 140%, το Λασίθι (137%), η Χίος (135%), η Ρόδος, η Κατερίνη και η Βέροια (118%), η Πάρος, η Σάμος και η Πρέβεζα με αύξηση μεγαλύτερη από 110%, η Μύκονος (108%), η Τήνος (105%), η Σαντορίνη (101%), η Κέρκυρα (92%) και η Χαλκιδική (83%).

Ιδιαίτερα σημαντική αύξηση, που έφτασε το 178%, καταγράφηκε στη χρήση δεδομένων του δικτύου της Vodafone από ξένους επισκέπτες σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ οι περισσότεροι επισκέπτες προέρχονταν από Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο ΒασίλειοΟλλανδία, Σερβία και Ρωσία. Η αύξηση αυτή οφείλεται, τόσο στην ανάπτυξη του δικτύου της Vodafone, όσο και στην εξάπλωση και προώθηση της υπηρεσίας «Vodafone Πας Παντού», σε όλες τις χώρες του εξωτερικού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις