Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Microsoft εξαγόρασε Startup – έξυπνη βοηθό για ραντεβού

Η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά της Genee, μιας Startup η οποία έφτιαξε μια έξυπνη ψηφιακή βοηθό η οποία κανονίζει τα ραντεβού μας, επικοινωνώντας εκείνη με τα εμπλεκόμενα μέρη με γραπτά μηνύματα εκ μέρους μας.

Η Genee στην ουσία έφτιαξε ένα εξειδικευμένο chat-bot το οποίο μπορεί να λύσει τα χέρια στους πολυάσχολους επαγγελματίες ή στελέχη επιχειρήσεων μια και η διαδικασία κλεισίματος των ραντεβού απαιτεί αρκετό χρόνο, ειδικά αν είναι πολλά τα άτομα.

Ο χρήστης απλά το μόνο που έχει να κάνει είναι να στείλει ένα email στα άτομα που θέλει να κλείσει μια συνάντηση και να κάνει CC στην υπηρεσία η οποία θα αναλάβει να οργανώσει τη συνάντηση, μέσω συγκεκριμένων εντολών, οι οποίες μάλιστα μπορούν να εμπλουτιστούν από τον κάθε χρήστη. Στο τέλος καταχωρείται η συνάντηση στο ημερολόγιο όλων των συμμετεχόντων ενώ η επικοινωνία μπορεί να γίνει και μέσω SMS, Facebook, Twitter και Skype.

Η Microsoft δεν έδωσε στη δημοσιότητα το ποσό της εξαγοράς αλλά αποκάλυψε ότι θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία σε κάποια μελλοντική έκδοση του Office 365 με στόχο αυτό να γίνει πιο αποδοτικό και πιο έξυπνο. Το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι αν και συνηθίζεται να κλείνουν οι υπηρεσίες που εξαγοράζονται, είναι ασυνήθιστο ότι η Microsoft αποφάσισε να την κλείσει την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι ψηφιακοί προσωπικοί βοηθοί έχουν «ρεύμα» και χρήματα

Αν και υπάρχουν και άλλες προσπάθειες στο συγκεκριμένο χώρο, όπως η προαναφερόμενη της x.ai, ωστόσο η Genee κατάφερε να λανσάρει το προϊόν της πρώτη και να κάνει ένα γρήγορο Exit.

Η Genee ιδρύθηκε το 2014 και έχει ήδη πάρει 1,45 εκατ. δολ. σε χρηματοδότηση Seed.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις