Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

JumpStart Greece: Νέα πλατφόρμα Crowdfunding με κοινωνικές προεκτάσεις

Η JumpStart Greece είναι μια νέα πλατφόρμα Crowdfunding η οποία έχει βάλει στόχο να βοηθήσει εμπράκτως τα επιχειρηματικά σχέδια των Ελλήνων τα οποία αναρτώνται και παρουσιάζονται online.

“H εταιρεία έχει την έδρα της στην Αμερική και είναι μια ανεξάρτητη προσπάθεια”, όπως αναφέρει ο CEO της κ. Πηλιούνης, “η οποία δεν ανήκει σε κάποιον όμιλο με άλλα συμφέροντα.  Το γεγονός αυτό της δίνει την δυνατότητα να μπορεί να παραμένει πιστή στο σκοπό της χωρίς παρεμβάσεις και εμπόδια”. Και συνεχίζει: “Πιστεύω ότι στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν πολύ που έχουν νέες και καινοτόμες ιδέες. H JumpStart Greece ιδρύθηκε για να βοηθήσει στην κάλυψη της ανύπαρκτης αγοράς του Angel Investing στην Ελλάδα, δίνοντας την ευκαιρία σε φερέλπιδες δημιουργούς να υλοποιήσουν τις ιδέες του και να βρεθούν σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση όταν θα έρθει η ώρα να προσελκύσουν επενδυτικά κεφάλαια“.

Στόχος της πλατφόρμας είναι η προώθηση και η υλοποίηση επιχειρηματικών προσπαθειών στην Ελλάδα, δράσεων όπως αναφέρονται, με στόχο τη δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας στη χώρα μας έως το τέλος του 2019 με τη χρηματοδότηση 3.000 δράσεων.

Στόχος της χρηματοδότησης είναι να προέρθει κυρίως από την ομογένεια της Αμερικής και όχι μόνο. Η διαδικασία της χρηματοδότησης γίνεται μέσω δωρεών για να ξεπεραστούν τα όποια κανονιστικά και ρυθμιστικά θέματα για το crowdfunding, τα οποία βρίσκονται σε φάση νομοθέτησης από την Ελληνική Βουλή, με την πλατφόρμα να παρακρατεί ένα μικρό ποσοστό, 8%.

Η διαδικασία jumpstartgreece-logoχρηματοδότησης της δράσης μοιάζει με αυτή του KickStarter μια και θα πρέπει να συγκεντρωθεί το ποσό που αιτήται ο ενδιαφερόμενος. Αν δεν συμβεί αυτό τα χρήματα επιστρέφουν στους δωρητές. Από το ποσό που θα έχει στη διάθεσή του ο υπεύθυνος της δράσης  αφαιρούνται οι προμήθειες, μεταφοράς χρημάτων και της πλατφόρμας, και ο φόρος δωρεών του ελληνικού δημοσίου.

Δεν υπάρχει κάποια άλλη υποχρέωση προς τους υποστηρικτές πέρα από όποια ανταμοιβή επιλέξει ο δημιουργός της δράσης να προσφέρει.
Μια ιδιαιτερότητα της πλατφόρμας είναι η επιλογή γεωγραφικής κατανομής των δράσεων με τους υποστηρικτές να μπορούν να υποδείξουν την περιοχή που τους ενδιαφέρει για χρηματοδότηση.

Αιτούντες των καινοτομικών σχεδίων εκτός από ιδιώτες μπορούν να είναι και επιχειρήσεις, ΜΚΟ αλλά και κοινωφελείς οργανώσεις. Επίσης η JumpStart Greece όπως αναφέρει στον πολύ κατατοπιστικό δικτυακό της τόπο θα προσφέρει ένα 10% επί των κερδών της σε βραβεία επιχειρηματικής καινοτομίας, έπαθλα, υποτροφίες κ.α.

Η πλατφόρμα ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 12 Αυγούστου και μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί 1.800 μέλη, με το 65% να προέρχεται από το εξωτερικό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις