Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

22,5 εκατ. δολ. για (άλλη) μια εφαρμογή εύρεσης φίλων σε ένα χάρτη

Οι εφαρμογές dating και εύρεσης φίλων σε ένα χάρτη είναι ένα από τα “ιερά δισκοπότηρα” των Startups αλλά και των επενδυτών, δυο κατηγορίες Apps με πληθώρα προτάσεων αλλά και λίγες επιτυχημένες προσπάθειες.

Η Zenly είναι η τελευταία προσπάθεια, προερχόμενη από τη Γαλλία μάλιστα, η οποία θα προσπαθήσει να μας πείσει να τη χρησιμοποιήσουμε. Προφανώς έχει πείσει τους επενδυτές μια και η αμερικανική Benchmark, η οποία ειδικεύεται σε social και mobile Startups και δεν συνηθίζει να επενδύει εκτός ΗΠΑ, ηγήθηκε σε μια γρήγορη χρηματοδότηση δεύτερου γύρου.

H εταιρεία είχε συγκεντρώσει 10 εκατ. ευρώ στο πρώτο γύρο, ένα χρόνο πριν, από τους επενδυτές Idinvest, Jerry Murdock και Xavier Niel του Station F αλλά σε ένα μήνα από την έναρξη του νέου γύρου το καλοκαίρι που μας πέρασε συγκέντρωσε 22,5 εκατ. δολ.

Η βασική χρήση του App είναι να κοινοποιείς τη θέση σου στους φίλους σου, θα μου πείτε έχουμε το Swarm για αυτό ή τόσες άλλες παρόμοιες εφαρμογές οι οποίες εξαφανίστηκαν αργά ή γρήγορα. Η Zenly έχει καταφέρει να συνδυάσει ένα κοινωνικό δίκτυο, έναν messenger και μια χρηστική εφαρμογή ανακάλυψης σημείων και εντοπισμού της θέσης μας αλλά και διαδρομών με ένα ενδιαφέροντα τρόπο με emojis κλπ. και πάνω απ όλα δεν καταναλώνει πολύ ενέργεια ενώ σε ειδοποιεί για την μπαταρία των φίλων σου!

Η εταιρεία δούλευε αρκετό καιρό κάτω από τα ραντάρ για να κάνει όσο γίνεται πιο ελκυστική την εφαρμογή κάτι που πλέον φαίνεται. 2 εκατομμύρια χρήστες έχουν κατεβάσει την εφαρμογή και έχει υψηλά νούμερα καθημερινής χρήσης από εφήβους κυρίως.

Zenly-image-2

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις