Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

gi-Cluster: προτεραιότητα για το 2017 η ανάπτυξη της δημιουργικής οικονομίας

Τους άξονες προτεραιότητας και τις μελλοντικές δράσεις ανάπτυξης του gi-Cluster, του πρώτου ελληνικού Goldlabeled Cluster Ψυχαγωγικών και Δημιουργικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών, είχαν την ευκαιρία να σχεδιάσουν τα μέλη του cluster στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Με την υποστήριξη του Corallia ως Φορέα Αρωγού, το giCluster αποτελεί το μοναδικό οικοσύστημα στην Ελλάδα που προωθεί ενεργά την ανάπτυξη πολύ-κλαδικών συνεργασιών στη δημιουργική οικονομία, συνδυάζει την τεχνολογία με τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τις τέχνες και κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να δοθεί προτεραιότητα στην περαιτέρω ενδυνάμωση της αλυσίδας αξίας του, μέσα από την ένταξη νέων μελών στο cluster, την καλλιέργεια νέων ευκαιριών συνεργασίας και την αύξηση του αριθμού θέσεων εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία τριετία και παρ όλη την οικονομική ύφεση, το gi-Cluster έχει δημιουργήσει περισσότερες από 160 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε, επιπλέον, να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των δράσεων που στοχεύουν στη διασύνδεση των ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων με το cluster για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των νέων επιστημόνων στη δημιουργική βιομηχανία.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκε το πλάνο εξωστρέφειας του cluster για το επόμενο έτος καθώς και η στρατηγική αξιοποίησης νέων εργαλείων χρηματοδότησης προκειμένου να ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα μέλη στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και συνεργασιών με αντίστοιχους φορείς στο εξωτερικό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις