Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

500 Mbps Mobile Internet για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την COSMOTE

Ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 500 Mbps θα έχουν πρόσβαση πρώτοι στην Ελλάδα, και από τους πρώτους στον κόσμο, οι συνδρομητές της COSMOTE σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την κάλυψη να προχωρά με ταχείς ρυθμούς σε όλη τη χώρα.

Σε πιλοτικό επίπεδο, η εταιρεία είχε παρουσιάσει ταχύτητες έως και 500 Mbps τον περασμένο Νοέμβριο στο συνέδριο Infocom. Με την εμπορική διάθεση ταχυτήτων πλοήγησης στο διαδίκτυο έως και 500 Mbps, εφαρμογές όπως το HD Streaming και HD Video-Conferencing γίνονται ποιοτικότερες και πιο άμεσες, ενώ η λήψη και αποστολή μεγάλων αρχείων ολοκληρώνεται γρηγορότερα. Ενδεικτικά να αναφέρουμε, με τις ταχύτητες έως και 500 Mbps ένα αρχείο 5 GB κατεβαίνει σε λιγότερο από 1,5 λεπτό, ενώ περισσότερα από 150 τραγούδια των 8 MB μπορούν να κατέβουν σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι ταχύτητες μιας σταθερής σύνδεσης ADSL αγγίζει τα θεωρητικά 24 Mbps και της VDSL τα 50 Mbps ενώ το επερχόμενο 5G θα προσφέρει πολλαπλάσιες ταχύτητες 5 Gbps.

Οι νέες ταχύτητες mobile internet επιτυγχάνονται χάρη στις αυξημένες δυνατότητες του δικτύου COSMOTE κινητής, έπειτα από την απόκτηση επιπλέον φάσματος στα 800MHz και 2,6GHz και μέσω των τεχνολογιών LTE-Advanced (LTE-A) 3xCarrier Aggregation (3CA) & 256 Quadrature Amplitude Modulation (256QAM).

Το δίκτυο 3G της COSMOTE καλύπτει το 99% του πληθυσμού της χώρας, ενώ η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου 4G έχει φτάσει το 90%. Στις αρχές του 2015, ο Όμιλος προχώρησε στην εμπορική διάθεση δικτύου 4G+, η πληθυσμιακή κάλυψη του οποίου έφθασε ήδη το 72%, και μέσα στην ίδια χρονιά, διέθεσε εμπορικά, πρώτος και κατ’ αποκλειστικότητα έως και σήμερα, ταχύτητες έως και 375 Mbps.

Μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια, οι επενδύσεις του Ομίλου στην Ελλάδα ξεπέρασαν τα €2 δισ., ενώ έχει ήδη εξαγγείλει για την επόμενη τετραετία επενδύσεις ύψους €1,3 δισ.

ASUS ZenFone 3 Deluxe

Για να εκμεταλλευτούν τις ταχύτητες αυτές οι συνδρομητές χρειάζεται και συμβατή συσκευή. Το ASUS ZenFone 3 Deluxe διατίθεται αποκλειστικά στα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ και υποστηρίζει τις νέες ταχύτητες έως και 500Mbps. Τ νέο 4G+ Smartphone διαθέτει εντυπωσιακή οθόνη 5,7” SUPER AMOLED Full HD, ταχύτατο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 820, μνήμη 6GB και αποθηκευτικό χώρο 64GB. Το ASUS ZenFone 3 Deluxe είναι εξοπλισμένο με κάμερα 23MP για φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας, εμπρόσθια κάμερα 8MP, θύρα USB TypeC, μπαταρία 3.000mAh για μεγάλη διάρκεια ζωής και σύστημα ταχείας φόρτισης Quick Charge 3.0. Κοστίζει 699 ευρώ ή φθηνότερα με σύνδεση στα προγράμματα κινητής COSMOTE και σε 36 άτοκες δόσεις

ASUS-ZenFone-3-Deluxe

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις