Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Amazon “κλείνει” την υπηρεσία Amazon Restaurants στις ΗΠΑ

Η Amazon ετοιμάζεται να κλείσει την υπηρεσία food delivery, Amazon Restaurants. Όπως αναφέρει το GeekWire, η υπηρεσία θα σταματήσει οριστικά στην Αμερική στις 24 Ιουνίου.

Η Amazon Restaurants ξεκίνησε να λειτουργεί το 2015 και έκτοτε διατίθεται σε περισσότερες από είκοσι πόλεις στις ΗΠΑ καθώς και στο Λονδίνο. Με αυτήν, τα Prime μέλη της Amazon μπορούν να παραγγείλουν φαγητό μέσω της ιστοσελίδας Amazon Restaurants ή της εφαρμογής Prime. Η υπηρεσία σταμάτησε πρώτα στο Λονδίνο, τον Νοέμβριο, και τώρα ήρθε η “ώρα” της Αμερικής.

“Από τις 24 Ιουνίου, θα διακόψουμε τον τομέα εστιατορίων της Amazon στις ΗΠΑ”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο GeekWire. “Οι περισσότεροι από τον μικρό αριθμό υπαλλήλων που επηρεάζονται από αυτή την απόφαση έχουν ήδη βρει νέους ρόλους στην Amazon και άλλοι θα λάβουν εξατομικευμένη υποστήριξη για να βρουν έναν νέο ρόλο μέσα ή έξω από την εταιρεία.”

Η κίνηση της Amazon έρχεται μετά την επένδυση της στην Deliveroo, την βρετανική delivery startup που συγκέντρωσε χρηματοδότηση ύψους 575 εκατ. δολαρίων. Την ίδια ώρα, ο ανταγωνισμός στην αγορά του delivery γίνεται όλο και πιο έντονος καθώς η Uber και η Grubhub αγωνίζονται για την “κυριαρχία”.

Το Uber Eats είναι διαθέσιμο σε περίπου 500 πόλεις και είχε έσοδα ύψους 1,46 δισ. δολαρίων το 2018. Την περασμένη εβδομάδα η Uber επιβεβαίωσε ότι συγχωνεύει μια πλήρως λειτουργική διαδικτυακή έκδοση του Uber Eats στην εφαρμογή μεταφορών της.  Για την Uber, η συγχώνευση αυτή θα φέρει ένα πλεονέκτημα έναντι της Lyft και της DoorDash, που δεν προσφέρουν και τις δύο υπηρεσίες. Θα της επιτρέψει επίσης να ανταγωνιστεί τις Careem, Bolt και Didi, οι οποίες προσφέρουν υπηρεσίες μεταφορών και διανομής φαγητού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις