Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Κινέζικη FinTech PingPong επενδύει 100 εκατ. ευρώ στο Λουξεμβούργο

Σύμφωνα με δημοσίευμα, η κινεζική FinTech PingPong, πρόκειται να επενδύσει 100 εκατ. ευρώ στο Λουξεμβούργο, το οποίο συμμετέχει στην πρωτοβουλία Belt and Road της Κίνας.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2014 και πλέον θεωρείται κορυφαία στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα. Η PingPong έχει επίσης την υποστήριξη της CICC, μιας από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες της Κίνας.

Η PingPong εισπράττει πληρωμές για τους Κινέζους εξαγωγείς που πωλούν μέσω πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως οι Amazon, Newegg και Shopee, ενώ σημαντικό μέρος της δουλειάς της είναι η επίλυση ενδεχόμενων ρυθμιστικών θεμάτων σχετικά με τις διασυνοριακές πληρωμές.

Ο Luo Yonglong, εταίρος στην PingPong, δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει μια επένδυση ύψους 7,21 δισ. δολαρίων στην Ευρώπη τα επόμενα έτη. “Ακολουθούμε ενεργά την κινεζική πρωτοβουλία Belt and Road για να ενδυναμώσουμε τις εγχώριες επιχειρήσεις στο διασυνοριακό οικοσύστημα. Αυτό θα βοηθήσει τις εταιρείες να ολοκληρώσουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό και να είναι πιο ανταγωνιστικές στο εξωτερικό”, πρόσθεσε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις