Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εξαγορά της Eurodrip από την Ισραηλινή Rivulis με μεσάζοντα την Paine & Partners

Η Rivulis Irrigation Ltd με έδρα το Ισραήλ και η Eurodrip ΑΒΕΓΕ με έδρα την Ελλάδα ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε τελική συμφωνία συγχώνευσης των δύο Ομίλων και δημιουργούν έναν παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της άρδευσης με σταγόνες.

Ο Όμιλος που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα καλύπτει πλήρως την παγκόσμια αγορά με 18 εργοστάσια και 1.800 εργαζομένους σε 5 ηπείρους και 30 χώρες.

Ο νέος Όμιλος θα έχει τα κεντρικά του γραφεία στο Gvat του Ισραήλ και θα φέρει την επωνυμία Rivulis Irrigation Ltd ενώ ο Richard Klapholz, νυν διευθύνων σύμβουλος της Rivulis Irrigation, θα ηγείται αυτού. Οι σημερινοί μέτοχοι των δύο εταιρειών- το FIMI Opportunity Funds, ένα από τα μεγαλύτερα private equity fund του Ισραήλ και εταιρεία Paine & Partners,  με έδρα της τις ΗΠΑ και η Dhanna Engineering με έδρα την Ινδία- θα παραμείνουν μέτοχοι του Ομίλου που θα προκύψει από τη συγχώνευση καθώς και ενεργά μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο αυτού.

Η FIMI θα διατηρήσει την πλειοψηφία των μετοχών και ο Gillon Beck, νυν Πρόεδρος της Rivulis Irrigation και κύριος εταίρος της FIMI, θα είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του νέου Ομίλου. Ο Όμιλος θα συνεχίσει να υποστηρίζει τόσο το brand της Rivulis όσο και το brand της Eurodrip και θα παραμείνει πλήρως επικεντρωμένος στην αποστολή του, ήτοι να παρέχει συνεχώς καινοτομία και ποιοτικές υπηρεσίες υποστήριξης των καλλιεργητών ώστε αυτοί να βελτιστοποιήσουν τις καλλιέργειες τους με βιώσιμο και οικονομικό τρόπο συνεισφέροντας παράλληλα στην εξοικονόμηση νερού.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το 2013 η Eurodrip εξαγοράστηκε από την Paine & Partners LLC, μια εταιρία private equity που εξειδικεύεται σε ταχέως αναπτυσσόμενους και δυναμικούς κλάδους των τροφίμων και της γεωργίας.

Τo εργοστάσιο στα Οινόφυτα και οι υπόλοιπες λειτουργίες της Eurodrip στην Ελλάδα συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά και θα αποτελέσουν το διοικητικό κέντρο μιας ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής η οποία θα περιλαμβάνει τις παραγωγικές μονάδες της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και τις αντίστοιχες αγορές τους καθώς και τις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης, τα Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της κεντρικής Ασίας καθώς και μέρους της Βόρειας Αφρικής.

Ο Richard Klapholz, διευθύνων σύμβουλος της Rivulis Irrigation, σχολίασε σχετικά με τη συγχώνευση τα εξής: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που αυτές οι δύο ηγέτιδες εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε να εξυπηρετήσουν καλύτερα τις αυξανόμενες ανάγκες των αγορών άρδευσης ανά τον κόσμο. Ενόσω επωφελούμαστε από σημαντικές λειτουργικές οικονομίες κλίμακας, θα διασφαλίσουμε ότι όλες οι δεσμεύσεις έναντι των συνεργατών-διανομέων μας θα τηρηθούν και θα ενδυναμωθούν περαιτέρω. Ο στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι συνεργάτες μας θα συνεχίσουν την επιτυχημένη εμπορική τους δραστηριότητα στηριζόμενοι σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων, υπηρεσιών και παραγωγικής δραστηριότητας. Ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με τους ανθρώπους της Eurodrip ανά τον κόσμο και είμαι βέβαιος ότι θα επωφεληθούμε όλοι από την τεράστια εμπειρία τους και τη συνεχή δέσμευση και αφοσίωσή τους».

Ο Peter Berweger, CEO του Ομίλου Eurodrip, προσέθεσε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να ηγούμαι του Ομίλου Eurodrip τα τελευταία χρόνια όσο και κατά την περίοδο αυτής της συγχώνευσης. Με αυτή τη κίνηση, φέρνουμε κοντά δύο εξαιρετικές επιχειρήσεις στον τομέα της στάγδην άρδευσης που έχουν συμπληρωματικές δυνατότητες και έτσι είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους καλλιεργητές περισσότερες επιλογές και μια πιο εκτεταμένη ποικιλία προϊόντων ώστε να εξοικονομούν νερό και να αναβαθμίσουν τις καλλιέργειες τους. Η ενοποιημένη εταιρία θα έχει πραγματικά παγκόσμια κάλυψη με παρουσία σε όλες τις στρατηγικές αγορές άρδευσης και αυτό θα επιτρέψει την περαιτέρω ανάπτυξη και πρωτοπορία προς όφελος όλων των μετόχων».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις