Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

LG Innofest 2017: Καινοτομία και πετυχημένη παρουσία στην Ελλάδα

Αυτές τις μέρες πραγματοποιήθηκε το ετήσιο πανευρωπαϊκό συνέδριο της LG Electronics, Innofest 2017, στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Χερσόνησο της Κρήτης.

Γύρω στα 500 άτομα είδαν από κοντά τα νέα προϊόντα τηλεοράσεων, οικιακών συσκευών, ήχου και Internet Of Thing της Κορεάτικης εταιρείας.

Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Γενικός Διευθυντής της LG Ελλάδας, Άρης Κουτελός, ανέφερε ότι το 2016 βρήκε την εταιρεία στις πρώτες θέσεις στους περισσότερους τομείς που δραστηριοποιείται με μεγάλη αύξηση στις λευκές συσκευές και ειδικά στα ψυγεία, με 30%, αλλά και τα πλυντήρια. Στις τηλεοράσεις η αύξηση ήταν 3% με τα μοντέλα OLED να κερδίζουν την προτίμηση του κόσμου λόγω πτώσης της τιμής τους αλλά και των επιδόσεων τους.

Ο επικεφαλής της LG για την Ευρώπη Wayne Park ανέφερε στην ομιλία του ότι η LG επενδύει στη καινοτομία σε όλη τη γκάμα προϊόντων και ειδικά στις υψηλές κατηγορίες. Αυτό φάνηκε και στην έκθεση των νέων προϊόντων που λειτουργούσε στον χώρο της εκδήλωσης με την τηλεόραση  OLED – ταπετσαρία των 3 χιλιοστών πάχους της σειράς Signature W να είναι η μεγάλη “ατραξιόν”.

IMG_20170214_173558

Η τηλεόραση μπορεί να κολλήσει στον τοίχο μαγνητικά αλλά και να λυγίσει με εξαιρετική απόδοση στις 65 και 75 ίντσες, υποστηρίζοντας πολλά φορμά HDR (Dolby Vision, HDR 10, Technicolor, HLG) και ήxo Dolby Atmos για πρώτη φορά στις τηλεοράσεις. Η τιμή του μοντέλου των 65 ιντσών θα είναι κάτω από 8.000 ευρώ ενώ το μοντέλο των 75 ιντσών θα αγγίζει τις 30.000 ευρώ.

Η σειρά τηλεοράσεων OLED θα συμπληρωθεί και με άλλες σειρές στην υψηλή και μεσαία κατηγορία ενώ και η τηλεοράσεις LED δέχτηκαν βελτιώσεις με την τεχνολογία Nano Cell, με εξαιρετικά μικρά pixel τα οποία απορροφούν τις διαρροές φωτός βελτιώνοντας με αυτό το τρόπο τις αποδόσεις της εικόνας. Επίσης τα νέα μοντέλα θα έχουν τη νέα έκδοση WebOS 3.5 όπως και η πλατφόρμα των ψυγείων, η οποία θα αφήσει τα Windows.

Τις τηλεοράσεις θα συντροφεύουν και μπάρες ήχου Dolby Atmos, οι οποίες δείχνουν να κερδίζουν τη προτίμηση του κοινού σε σχέση με τα συστήματα surround, αλλά και το νέο Blu-Ray player 4K της LG με Dolby Vision.

Τα ψυγεία InstaView με μια μεγάλη οθόνη 29 ιντσών η οποία σου επιτρέπει να δεις στο εσωτερικό του αλλά και πολλές ψηφιακές λειτουργίες όπως για παράδειγμα έλεγχο της ημερομηνίας λήξης των τροφίμων, πρόσβαση στο Internet μέσω Web OS στα νέα μοντέλα διατηρώντας παράλληλα εξαιρετική ενεργειακή απόδοση.

Τα πλυντήρια διπλής πλύσης Twin Wash μαζί με τη συσκευή-ντουλαπα φρεσκαρίσματος των ρούχων τράβηξαν τον ενδιαφέρον του κοινού όπως και οι ηλεκτρικές σκούπες χωρίς ρεύμα Cord Zero.

IMG_20170214_173818

LG Internet of Things – Amazon Alexa

Αφήσαμε για το τέλος την ανακοίνωση συνεργασίας της LG με την Amazon και συγκεκριμένα με την ψηφιακή βοηθό – τεχνητή νοημοσύνη Alexa.

H Amazon τείνει να γίνει κυρίαρχος στους έξυπνους ψηφιακούς βοηθούς με φωνητική επικοινωνία μια και η Alexa εμπλουτίζεται συνεχώς σε ικανότητες και με νέες συνεργασίες.

Η Alexa θα παίξει μεγάλο ρόλο στον τομέα του Cloud και των Internet of Things της LG μια η φωνητική βοηθός θα ενσωματωθεί και θα μπορεί να ελέγχει όλες σχεδόν τις οικιακές συσκευές στο σπίτι μέσω του Hub Robot ή και αυτόνομα στα ψυγεία για παράδειγμα απ΄όπου θα μπορούμε  να παραγγέλνουμε προϊόντα supermarket.

Εκτός το Hub Robot διάφορες συσκευές IoT και όχι μόνο αναμένεται να λειτουργούν μέσα από τη πλατφόρμα SmartThinQ της LG όπως ελεγκτές ποιότητας του αέρα, μετεωρολογικοί σταθμοί και φυσικά όλη η γκάμα λευκών και μαύρων συσκευών με δυνατότητες διασύνδεσης και επικοινωνίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις