Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Credit Suisse έκανε Hackathon πάνω στο Blockchain της R3

H Credit Suisse ολοκλήρωσε ένα διήμερο blockchain hackathon με συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο πάνω στη πλατφόρμα Corda της κοινοπραξίας R3 με στόχο την εξερεύνηση λύσεων οι οποίες θα οδηγήσουν σε μεγάλη εξοικονόμηση κόστους σε διάφορους τομείς στη λειτουργία της τράπεζας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η μεγάλη κοινοπραξία τραπεζών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων άνοιξε την πρόσβαση στη πλατφόρμα Corda τον περασμένο Οκτώβριο κάνοντας της Open Source.

Οι ομάδες που συμμετείχαν προήλθαν από την Ινδία, τις Η.Π.Α., την Μ. Βρετανία και την Πολωνία και ο στόχος ήταν να μειώσουν τα κόστη λειτουργίας της τράπεζας έως 20% μέσα σε περίοδο 20 μηνών.

Τα αποτελέσματα του Hackathon έδειξαν ότι η εξοικονόμηση δεν φαίνεται να μπορεί να προέλθει από τον πυρήνα του υπάρχοντος συστήματος, μια και αυτό θα παραμείνει ως έχει μια και θεωρείται αποδοτικό και λειτουργικό από τη τράπεζα, αλλά περισσότερο στις πράξεις, τους ελέγχους και τους αντιλογισμούς των λογαριασμών.

Επίσης μεγάλη εξοικονόμηση μπορεί να γίνει στο δυνατό σημείο του Blockchain το οποίο αφορά τα έξυπνα συμβόλαια και τις αγοραπωλησίες χρηματοπιστωτικών προϊόντων και πληρωμών.

Βέβαια φάνηκε ότι και πάλι χρειάζεται κεντρικός έλεγχος (άρα γραφειοκρατεία) για την επιβεβαίωση των συναλλαγών, των διαμοιρασμό των πληροφοριών κ.α.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις