Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Airmap: 26 εκατ. δολ. στον Β Γύρο για τον “πύργο ελέγχου” των drones

Όταν σε μια δίχρονη Startup στον Β’ γύρο χρηματοδότησης συμμετέχουν ονόματα όπως η Microsoft (ηγήθηκε του γύρου), η Airbus, η Qualcomm και η Sony μάλλον έχει ένα καλό προϊόν στα χέρια της.

Ο λόγος για την Airmap η οποία προσφέρει την τεχνολογία που χρειάζονται τα drones για να πετάξουν με ασφάλεια και να αναγνωρίζουν τον κόσμο γύρο τους σε αυτόνομες πτήσεις αλλά και οι διαχειριστές των στόλων για το έλεγχό τους μαζί με τις εταιρείες που τα προσφέρουν να πρέπει να συμμορφώνονται με τα εκάστοτε ρυθμιστικά πλαίσια από τις υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας.

Αυτή τη στιγμή η Airmap υποστηρίζει 100.000 πτήσεις drones την ημέρα και το πρότυπο επικοινωνίας και διαχείρισης drones που έχει αναπτύξει, το Unmanned aircraft Traffic Management (UTM), υποστηρίζεται από πάνω από 300 κατασκευαστές.

Η Airmap συμμετέχει στην επιτροπή καθορισμού προτύπων και ελέγχου της Πολιτικής Αεροπορίας των Η.Π.Α. μαζί με 850 αεροδρόμια και είναι πολύ πιθανό το UTM να είναι το σύστημα το οποίο θα είναι το πρότυπο που θα υιοθετηθεί στις Η.Π.Α. Στα επόμενα χρόνια αναμένεται εκατομμύρια drones να πραγματοποιούν δισεκατομμύρια πτήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την βελτίωση των χαρακτηριστικών της υπηρεσίας αλλά και επέκταση εκτός Η.Π.Α. Σε πρώτη φάση η Airmap ανοίγει γραφεία στο Βερολίνο και στο κέντρο ερευνών της NASA στο Mountain View της Καλιφόρνια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις