Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μεγάλη η συμμετοχή στο Orange Grove Patras

Ο πρώτος κύκλος αιτήσεων για συμμετοχή στο Orange Grove Patras, τον συνεργατικό χώρο στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας, ολοκληρώθηκε προσελκύοντας το ενδιαφέρον από Startuppers της ευρύτερης περιοχής.

23 αιτήσεις δέχτηκε το Orange Grove Patras στον πρώτο κύκλο εκδήλωσης ενδιαφέροντος με τον μεγάλο αυτός αριθμός αιτήσεων επιβεβαιώνει το σημαντικό ενδιαφέρον και τη δυναμική που προσφέρει η ελληνική επαρχία για προώθηση και στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, ειδικά αυτή την περίοδο που για πολλούς νέους καταλήγει μονόδρομος η φυγή στην πρωτεύουσα ή, πιο συχνά, η φυγή στο εξωτερικό.

Όπως δηλώνει ο Γιάννης Κανελλόπουλος, συνιδρυτής του Orange Grove Patras: «Ο αριθμός των αιτήσεων που λάβαμε, από το πρώτο κιόλας κάλεσμα μας, επιβεβαίωσε την απόλυτη πεποίθηση μας για την ύπαρξη μεγάλης δυναμικής στην περιοχή που πρέπει να υποστηριχθεί με κάθε τρόπο προκειμένου να δημιουργήσει προοπτικές για τους νέους στον τόπο τους. Αν κάτι χαρακτηρίζει τις ιδέες που κατατέθηκαν είναι το πάθος των ανθρώπων πίσω από αυτές. Αυτό που μας άρεσε ιδιαίτερα είναι ότι προέρχονται από πολλαπλούς χώρους (φοιτητές, αγρότες και λοιπούς πολίτες) αλλά και τομείς, από την παραδοσιακή οικονομία έως την υψηλή τεχνολογία»

Τι προσφέρει όμως το Orange Grove Patras (OGP) στους νέους επιχειρηματίες; Όντας ένας ευέλικτος συνεργατικός χώρος που λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα (incubator) για τη στήριξη και προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας, θα προσφέρει στα άτομα και τις ομάδες που θα περάσουν επιτυχώς τη διαδικασία επιλογής την ευκαιρία να αναπτύξουν και να εξελίξουν την επιχειρηματική τους ιδέα σε ένα πλήρως εξοπλισμένο γραφειακό χώρο, με συμβουλευτική και υποστήριξη από mentors που διαθέτουν μακρά εμπειρία στο χώρο της επιχειρηματικότητας, συμμετοχή σε εκπαιδευτικά workshops από ειδικούς (πχ. νομικούς, λογιστές, marketing, τραπεζικούς κά), πρόσβαση σε εν δυνάμει επενδυτές, καθώς και δυνατότητες δικτύωσης με ένα ευρύ επιχειρηματικό δίκτυο συνεργασιών του Orange Grove Athens, της Ολλανδικής Πρεσβείας, του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών και του τοπικού & ολλανδικού επιχειρηματικού κόσμου.

Το Orange Grove Patras ξεκίνησε φέτος το Φεβρουάριο την πιλοτική λειτουργία του στην Πάτρα, ως προέκταση του αντίστοιχου επιτυχημένου Orange Grove στην Αθήνα, με στόχο την ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και της τοπικής startup κοινότητας στη Δυτική Ελλάδα.

Το εγχείρημα αποτελεί πρωτοβουλία των Γιάννη Κανελλόπουλου, Γιάννη Νικολόπουλου, Γιάννη Κικίδη και Αλεξάνδρας Σαρμά, και είναι αποτέλεσμα κοινής συνεργασίας της Πρεσβείας της Ολλανδίας, του Orange Grove Athens και του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών.

Με την ολοκλήρωση των αιτήσεων θα ανακοινωθούν οι ομάδες που θα επιλεγούν από την επιτροπή του OGP, η οποία απαρτίζεται από Έλληνες και ξένους συμβούλους και θα φιλοξενηθούν για 6 μήνες στο OGP εγκαινιάζοντας το φιλόδοξο πρόγραμμα τόνωσης της νεανικής επιχειρηματικότητας και εκτός των συνόρων της πρωτεύουσας, στην ελληνική επαρχία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις