Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΟΤΕ: Πιλοτική πρόσβαση 1Gbps στο σπίτι μέσω οπτικών ινών στο Δ. Αθήνας

Τον περασμένο Ιούνιο ο ΟΤΕ είχε αρχίσει δοκιμαστικές εγκαταστάσεις δικτύου οπτικών ινών στο κέντρο της Αθήνας στα 100 Mbps.

Σήμερα, ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι 50 σπίτια και επιχείρησεις, στου Ζωγράφου αυτή τη φορά, έχουν πρόσβαση στο Internet με συμμετρική ταχύτητα 1Gbps (1 Gbps download & 1 Gbps upload) δωρεάν για την δοκιμαστική περίοδο.

Αν και δεν ήταν πάντα έτσι, ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι το Fiber to the Home αποτελεί στρατηγικό στόχο και αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών σχεδίων του Ομίλου ΟΤΕ. Για το λόγο αυτό, ο Όμιλος έχει εντείνει το κατασκευαστικό του πλάνο φέρνοντας τις οπτικές ίνες στις γειτονιές, για τη διάθεση πολύ υψηλών ταχυτήτων σταθερού internet με VDSL και VDSL Vectoring.

Ο ΟΤΕ έχει την περασμένη εξαετία έχει επενδύσει €2 δισ. σε τεχνολογίες διασύνδεσης υψηλών ταχυτήτων ενώ έχει ήδη εξαγγείλει για την επόμενη τετραετία (2017-2020) επενδύσεις ύψους €1,5 δισ., για να προσφέρει στους καταναλωτές ακόμα υψηλότερες ταχύτητες και μεγαλύτερη κάλυψη στο σταθερό και το κινητό.

Συγκεκριμένα σε ότι αφορά τις οπτικές ίνες, ο ΟΤΕ έχει 34.000 χιλ. δικτύου κορμού ενώ θα έχει 9.000 χιλ. μέχρι το τέλος του 2017 στο δίκτυο πρόσβασης.

11.000 χιλ. θα προστεθούν μέσω του προγράμματος Rural Broadband.

ΟΤΕ_FTTH

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις