Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι νικητές του 7ου διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας

Ανακοινώθηκαν εχθές σε μεγάλη εκδήλωση στη μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά οι 10 προτάσεις που ξεχώρισαν στον 7ο Διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», που διοργάνωσε για έβδομη συνεχή χρονιά η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds για τη στήριξη και ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Στο φετινό Διαγωνισμό συμμετείχαν μεμονωμένα ή σε ομάδες, 713 άτομα και υπεβλήθησαν 401 προτάσεις. Η Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα ήταν η θεματική ενότητα που συγκέντρωσε τις περισσότερες προτάσεις, ακολουθούμενη από το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό. Να σημειώσουμε ότι ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με 8 Πανεπιστήμια ενώ παράλληλα η Εθνική Τράπεζα, πέραν της συνεργασίας με πανεπιστημιακούς φορείς και μέσω στρατηγικών συνεργασιών με διεθνείς οργανισμούς, παρέχει και mentoring και χρηματοδοτικά εργαλεία στις ομάδες που ξεχώρισαν.

Η Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου έκανε έναν απολογισμό των 7 ετών του Διαγωνισμού: «Στα 7 χρόνια που τρέχει ο Διαγωνισμός, έχουμε λάβει 2.700 προτάσεις από 4.500 συμμετέχοντες με την υποστήριξη 135 αξιολογητών και μεντόρων. Τις εταιρείες που διακρίθηκαν, πέρα από την καθοδήγηση που έλαβαν, τις βοηθήσαμε με χρηματικά βραβεία και προβολή, και σε επιλεγμένες περιπτώσεις με συμμετοχή στο εταιρικό κεφάλαιο και με προωθητικές ενέργειες στους πελάτες μας». Επιπλέον, αναφέρθηκε στην πορεία του προγράμματος NBG Business Seeds: «Συνολικά, το πρόγραμμα έχει δώσει έως τώρα 5 εκατομμύρια Ευρώ χρηματοδότηση. Είναι πολύ σημαντικό ότι οι 8 εταιρείες στις οποίες συμμετέχουμε με equity έχουν δημιουργήσει πάνω από 150 νέες θέσεις εργασίας και είναι εξωστρεφείς, με πελάτες σε πολλά μέρη του κόσμου».

Στο πλαίσιο της τελετής απονομής των βραβείων , ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Παναγιώτης Θωμόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων: «Γνωρίζουμε όλοι ότι η μεταστροφή της οικονομίας προϋποθέτει την αλλαγή νοοτροπίας και πρακτικών, οι οποίες είναι βαθιά ριζωμένες στην αγορά. Είναι επιτακτική η ανάγκη να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και να προωθήσουμε τον τεχνολογικό, ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελληνικής Οικονομίας. Για την Εθνική Τράπεζα, η στήριξη των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας, αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα, τόσο για τη δική μας ενδοεπιχειρησιακή οργάνωση, την προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών και την ανταγωνιστικότητά μας στον τραπεζικό κλάδο, όσο και για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της Ελληνικής Οικονομίας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «Εμείς στην Εθνική Τράπεζα στηρίζουμε τη νεανική επιχειρηματικότητα με θεσμούς όπως το business seeds προσφέροντας ένα πλήρες φάσμα υποστήριξης, ενθάρρυνσης και μεταφοράς τεχνογνωσίας σε καινοτόμες ιδέες με επιχειρηματική προοπτική, και γι’ αυτό όλοι εσείς πρέπει να συνεχίσετε να κυνηγάτε με όρεξη τις ιδέες σας και τα όνειρά σας. Η αλλαγή δεν θα έρθει απ’ έξω ή από την πολιτεία μόνο, αλλά από εμάς τους ίδιους. Εμείς θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ανάκαμψη και την δημιουργία. Το πρόγραμμα business seeds αντικατοπτρίζει και ενστερνίζεται τους πυλώνες μιας βιώσιμης ανάπτυξης, όπως η καινοτομία, η τεχνολογική πρόοδος, η εξωστρέφεια, η αύξηση της απασχόλησης των νέων, η ορθή χρηματοοικονομική δομή των νεοφυών επιχειρήσεων και η ορθή ανάληψη και απόδοση κινδύνου».

Οι δέκα νικητές του 7ου διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας»

– Το πρώτο χρηματικό βραβείο 20.000 ευρώ στον Ευάγγελο Πτερνέα της Vitruvius.
– Το δεύτερο χρηματικό βραβείο 10.000 ευρώ στους Γεώργιο Μπόντζιο και Βασιλική Καλαϊντζίδου της Fieldscale.
– Το τρίτο χρηματικό βραβείο 6.000 ευρώ τoν Κωνσταντίνο Χαλκιά της Saferandom.
– Το τέταρτο χρηματικό βραβείο 4.000 ευρώ στην ομάδα των Χρήστου Σταμάτη και Γιάννη Στοΐτση της Μermix.

Στην πέμπτη θέση βρέθηκαν οι παρακάτω ιδέες οι οποίες έλαβαν 1.500 ευρώ έκαστη:
– Μάνος Γεωργουδάκης της Binalive.
– Απόστολος και Μαρίνος Καρτέρης της AID.
– Αικατερίνη Σαντίκου της Workathlon.
– Παναγιώτης Τσάγγας, Σταυρούλα Στούμπου και Διονύσης Ρόδης  της Susurrus.
– Ανδρέας Τσάμης και Αθανάσιος Σκούρας για ένα Έξυπνο-Καινοτόμο Σύστημα Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ορού Τυρογάλακτος.
– Χριστόδουλος Ψάλτης της Mist.io.

Τέλος, δόθηκε δώρο ένα tablet στους συμμετέχοντες των οποίων οι προτάσεις προκρίθηκαν στη Β’ Φάση χωρίς να προκριθούν στη Γ’ Φάση.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού καθώς επίσης και στη σελίδα του Facebook, όλες οι λεπτομέρειες του όγδοου Διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις