Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Uber: Προσωρινή απόσυρση σκέφτεται ο CEO

Το ενδεχόμενο προσωρινής απομάκρυνσής του από τη θέση του CEO της Uber Technologies, Travis Kalanick, φέρεται να μελετά το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την πηγή, ερευνάται το ενδεχόμενο ο Kalanick είτε να επιστρέψει σε θέση διαφορετική από αυτή του CEO, είτε σε μια θέση με λιγότερες ευθύνες. Πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απομάκρυνση του Kalanick δεν συνδέεται με τις αλλαγές που ερευνούν οι νεοπροσληφθέντες εξωτερικοί νομικοί της εταιρείας, οι οποίοι θα προτείνουν αλλαγές στην εσωτερική πολιτική της εταιρείας λόγω των πρόσφατων απολύσεων για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Ύστερα από βίντεο που είχε κυκλοφορήσει και που έδειχνε τον Kalanick να βρίζει έναν οδηγό της Uber, η Arianna Huffington, μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας είχε δηλώσει ότι ο Kalanick χρειάζεται να αλλάξει το είδος της ηγεσίας,  από αποσπασματικού επιχειρηματία σε εκείνο του ηγέτη μιας μεγάλης παγκόσμιας εταιρείας. Ήδη από τον Μάρτιο, το Δ.Σ. της Uber, αναζητά έναν διευθύνοντα σύμβουλο για να βοηθήσει τον Kalanick να διευθύνει την εταιρεία.

Το ποιος θα μπορούσε να αναλάβει τη θέση του CEO είναι ένα πρόβλημα. Κάποιοι λένε ότι η Rachel Holt, Γενική Διευθύντρια για της ΗΠΑ και Καναδά θα μπορούσε να αναλάβει τα ηνία όσο θα λείπει ο Kalanick, αλλά υπάρχουν ανησυχίες ότι δεν έχει εμπειρία σε βασικούς τομείς.  Ένας άλλος καλός υποψήφιος θεωρείται ο Ryan Graves, πρώην CEO της εταιρείας, λόγω της προηγούμενης εμπειρίας του στη θέση. Πάντως, υπάρχει και το ενδεχόμενο να οριστεί μια επιτροπή αντί για ένα άτομο στη θέση αυτή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις