Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Investment Round” από την InnoEnergy για χρηματοδότηση ΜΜΕ βιώσιμης ενέργειας

Παράλληλα με τον Διαγωνισμό PowerUp, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει startup εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βιώσιμης ενέργειας, η InnoEnergy ανακοινώνει ένα ακόμη πρόγραμμα, το Investment Round 2017, το οποίο απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσει για την υποβολή καινοτόμων project που στοχεύουν στην επιτάχυνση της προώθησης καινοτόμων προϊόντων ή υπηρεσιών στην αγορά μέσα σε διάστημα 5 ετών.

Οι τομείς ενδιαφέροντος και οι προϋποθέσεις

Η InnoEnergy στο πλαίσιο του προγράμματος Investment Round για το 2017, βρίσκεται σε αναζήτηση καινοτόμων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους εξής κλάδους: ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εναλλακτικές μορφές ενέργειας, καθαρή ενέργεια από ορυκτά καύσιμα, ασφαλή και αξιόπιστη πυρηνική ενέργεια, βιώσιμη κατανάλωση ενέργειας (οικιακή και βιομηχανική), αποτελεσματική αποθήκευση και διανομή ενέργειας, «έξυπνα» σπίτια, κτίρια και πόλεις και ενεργειακή ασφάλεια.

Οι προϋποθέσεις για την υποβολή είναι:

– η επαλήθευση και επικύρωση της αξιόπιστης λειτουργίας της ιδέας σε σχετικό/προσομοιωμένο περιβάλλον, κάτω από όσο το δυνατόν ρεαλιστικές συνθήκες (Επίπεδο τεχνολογικής ωριμότητας / Technology Readiness Level >= 5)

– οι οργανισμοί εφαρμογής θα πρέπει να σχηματίζουν μια διεθνή κοινοπραξία με 3 – 7 μέλη από τουλάχιστον 2 Ευρωπαϊκές χώρες.

Σε περίπτωση που μια εταιρεία δεν έχει ακόμη συνεργάτες, αλλά έχει μια νέα, πρωτότυπη και καινοτόμα ιδέα, μπορεί να επικοινωνήσει με την InnoEnergy, η οποία δύναται να την βοηθήσει στην εύρεση πιθανών συνεργατών, μέσω της υπηρεσίας αναζήτησης εταιρικού συνεργάτη στο πλαίσιο του προγράμματος.

Μέσω της InnoEnergy, μπορεί να χρηματοδοτηθεί το 20-80% των υποβαλλόμενων δαπανών, ανάλογα με τις προοπτικές του σχεδίου. Οι μέχρι στιγμής επενδύσεις κυμαίνονται από 100 χιλιάδες Ευρώ έως και 4 – 5 εκατομμύρια Ευρώ.

Το πρόγραμμα Investment Round είναι ανοικτό για υποβολές συνεχώς, αλλά η καταληκτική προθεσμία για το 2017 είναι η 23η Οκτωβρίου.

Από την έναρξη του Investment Round το 2011, η InnoEnergy έχει επενδύσει συνολικά 170.5 εκατομμύρια Ευρώ στην ανάπτυξη 90 προϊόντων, 3 μονάδων παραγωγής, 77 αιτήσεων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και τη σύνδεση 323 οργανισμών. Στόχος του προγράμματος είναι η εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Στρατηγικού Ενεργειακού Τεχνολογικού Πλάνου (SET-Plan) που εστιάζει στη βιωσιμότητα και στην προστασία του περιβάλλοντος, όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά γίνεται.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις