Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

E.E. και Ελβετία εναντίον ICOs

Σίγουρα το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα δεν κοιμάται ήσυχα τα βράδια μια και η εξέλιξη της τεχνολογίας γύρω από τα κρυπτονομίσματα μπορεί να αλλάξει δραματικά τα δεδομένα, με όλους τους παραδοσιακούς παίκτες στο χώρο να είναι δυνητικά μη-αναγκαίοι στο κοντινό μέλλον και υπό-εξαφάνιση, σαν τους δεινόσαυρους.

Το έντονο ενδιαφέρον έστω και μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ιδιωτών αλλά και αρκετών επενδυτών για τα κρυπτονομίσματα έχουν εκτοξεύσει την αξία τους, με όλο και περισσότερος κόσμος να προσφεύγει σε αυτά για επένδυση, αλλά και πρωτοπόρες Startups και μεγαλύτερες εταιρείες ως μια νέα πηγή χρηματοδότησης.

Βέβαια η απουσία ρυθμιστικού πλαισίου και κεντρικού ελέγχου κρύβει αρκετούς κινδύνους για τους υποψήφιους επενδυτές αλλά η αποκεντρωμένη διαχείριση και σχεδόν οι απεριόριστες μορφές που μπορεί να πάρει η τεχνολογία του blockchain έχει τη δύναμη να αλλάξει δραματικά τα δεδομένα.
Δείτε για παράδειγμα το νομισματικό σύστημα της Bancor, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να φτιάξουν τα δικά τους νομίσματα τα οποία συνδέονται αυτόματα με τα κανονικά νομίσματα και αυτορρυθμίζονται σε ότι αφορά την ρευστότητα!

Οι χρηματοδοτήσεις μέσω Initial Coin Offerings (ICOs) είναι η πώληση κρυπτονομισμάτων – tokens από Startups με στόχο την συγκέντρωση κεφαλαίων.

Κίνα και Ν. Κορέα έχουν ήδη απαγορέψει τις ICOs, η Ελβετία είναι σε φάση έρευνας των ICOs στη χώρα για πιθανές έκνομες ενέργειες ενώ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προτίθεται να βάλει αυστηρούς όρους και νομικές προϋποθέσεις στις ICOs, όπως ανέφερε ο Ewald Nowotny σε μια πρόσφατη συνέντευξη του.

Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Χονκ-Κονγκ, Σιγκαπούρη και Ρωσία έχουν επίσης εκφράσει τις προθέσεις τους να απαγορεύσουν ή να περιορίσουν μέσω ρυθμιστικών πλαισίων τις ICOs.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις