Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

1 δισ. δολ. στην Lyft απο την CapitalG της Alphabet

H νέα μεγάλη επένδυση της Alphabet, (η μητρική εταιρεία της Google) στη Lyft έγινε μέσω του επενδυτικού κεφαλαίου της για Scaleups, CapitalG, με την αξία του ανταγωνιστή της Uber να φτάνει τα 11 δισ. δολ!

Η Google Ventures, το άλλο επενδυτικό κεφάλαιο της Alphabet για Startups αρχικού σταδίου είναι ένας από τους αρχικούς επενδυτές της Lyft, με τον μεγάλο ανταγωνιστή της Uber στις Η.Π.Α. να σημειώνει σημαντική ανάπτυξη, ανακοινώνοντας 95% πληθυσμιακή κάλυψη στις υπηρεσίες ταξί, πραγματοποιώντας 500 εκατομμύρια κούρσες.
Σε κάθε περίπτωση οι προοπτικές ανάπτυξης των πωλήσεων της Lyft αλλά και των ανταγωνιστών της στις Η.Π.Α. είναι τεράστιες μια και ένα πολύ μικρό ποσοστό των μετακινήσεων γίνεται μέσω κοινόχρηστης μετακίνησης ή μέσω ταξί.

Άλλη μια σημαντική συνέργεια από αυτή την επένδυση είναι σίγουρα η αυτόνομη οδήγηση μια και η Alphabet με την αυτόνομη εταιρεία της Waymo πρωτοστατεί στο χώρο με αρκετά οχήματα να κυκλοφορούν για δοκιμαστικούς λόγους ήδη στο Σαν Φρανσίσκο.

Εκτός από την Alphabet η General Motors και η Jaguar Land Rover έχουν ήδη επενδύσει στην Lyft, ενώ και το υπερ-fund της Softbank εξετάζει μια ανάλογη επένδυση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις