Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Xerox: αυτοματισμός γραφείου στο Cloud και “Appstore” στους νέους εκτυπωτές

Η Xerox μαζί με το μεγαλύτερο λανσάρισμα νέων προϊόντων στην ιστορία της έκανε μια μεγάλη επένδυση στον λεγόμενο αυτοματισμό γραφείου προσαρμοσμένο στα δεδομένα και της ανάγκες της εποχής.

Στην ουσία έκανε δυο σειρές εκτυπωτών για μικρά γραφεία και μεγάλες επιχειρήσεις κέντρα διαφόρων ιντερνετικών λειτουργιών με βάση το σκανάρισμα και την εκτύπωση εγγράφων.
Το κοινό στοιχείο των 19 εκτυπωτών της σειράς VersaLink και των 10 εκτυπωτών της σειρά AltaLink είναι ότι ενσωματώνουν τη νέα υπολογιστική πλατφόρμα της Xerox η οποία βασίζεται σε ένα φορητό λειτουργικό σύστημα στα πρότυπα του iOS και του Android.

Η προσθήκη ενός υπολογιστή, με ενσωματωμένο AppStore εφαρμογών μάλιστα, στους εκτυπωτές εκτοξεύει την λειτουργικότητά τους με μερικές εντυπωσιακές εφαρμογές που είδαμε στη πράξη στην παρουσίαση των νέων σειρών στην Ελλάδα.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά των νέων μοντέλων που ξεχωρίζουν είναι:

  • Βελτιωμένες επιχειρηματικές διαδικασίες: Οι ενσωματωμένες εφαρμογές – διαθέσιμες είτε απευθείας μέσω του App Gallery της Xerox, είτε δημιουργημένες αποκλειστικά για μια εταιρεία – βοηθούν τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ροές εργασίας προσαρμοσμένες στις δικές τους δραστηριότητες. Για παράδειγμα, η διαχείριση αρχείων, συμβάσεων ή τιμολογίων, μπορεί πλέον να απλοποιηθεί σε λιγότερα, πιο γρήγορα βήματα, χρησιμοποιώντας ψηφιακές ροές εργασίας που ενεργοποιούνται μέσω των νέων συσκευών.
  • Εξελιγμένη εμπειρία χρήσης: Επωφελούμενα από την πολυετή έρευνα της Xerox πάνω στον συγκεκριμένο τομέα και τα 29 προϊόντα μοιράζονται ένα παρεμφερές και προσαρμόσιμο περιβάλλον εργασίας (user interface).
    Η οθόνης αφής, παρόμοια με αυτή των tablets, μπορεί να προσωποποιηθεί για διαφορετικά περιβάλλοντα εργασίας ή διαφορετικούς χρήστες.
  • Κινητό και cloud: Οι πληροφορίες ρέουν εύκολα από τη συσκευή προς αποθηκευτικούς χώρους στο cloud, όπως το Dropbox, το Office 365 ή το Google Drive. Οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώσουν ασύρματα από οποιαδήποτε κινητή συσκευή.
  • Ολοκληρωμένη ασφάλεια για τη συσκευή και τις πληροφορίες:
    Η τεχνολογία ConnectKey προσφέρει προστασία από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στις συσκευές, διατηρεί εμπιστευτική την επικοινωνία και τις πληροφορίες μέσω κρυπτογράφησης και προστατεύει τα δεδομένα και τον εξοπλισμό από κακόβουλες επιθέσεις.

Από τις εφαρμογές που είδαμε ξεχωρίσαμε το άμεσο σκανάρισμα εγγράφων και αυτοματοποιημένης μετάφρασης σε δεκάδες γλώσσες μέσω εφαρμογής cloud τρίτων, δημιουργία ηλεκτρονικών τιμολογίων αλλά και τη μετατροπή, ακόμα και των μικρότερων εκτυπωτών της εισαγωγικής σειράς, σε σταθμούς ελέγχου της εισόδου και εξόδου των υπαλλήλων στο γραφείο, μέσω καρτών NFC

Τέλος, με το λανσάρισμα των νέων μοντέλων η Xerox δημιουργεί αυτόματα μια μεγάλη αγορά υποψηφίων χρηστών – αγοραστών εφαρμογών και υπηρεσιών, όπως η αυτόματη μετάφραση που αναφέραμε, και προσφέρει άλλο ένα κανάλι πωλήσεων για τους δημιουργούς εφαρμογών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις