Το MassChallenge έρχεται Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη

Ο MassChallenge είναι ένας παγκοσμίου κλάσης και φήμης Accelerator ο οποίος αν και προσφέρει σημαντικές χρηματοδοτήσεις στις Startups που επιλέγει, προσφέρει ακόμα πιο σημαντικές υπηρεσίες δικτύωσης και συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες σε όλον τον κόσμο, στους αντίστοιχους τομείς, μια και υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών είναι στην ουσία οι μέντορες των προγραμμάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το δίκτυο μεντόρων απαρτίζεται από πάνω από 1.000 άτομα απ΄όλο τον κόσμο με το πρόγραμμα να τρέχει εκτός από την Βοστώνη και το Τέξας, σε Μεξικό, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ και Ελβετία. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Ingredio συμμετέχει στο πρόγραμμα της Ελβετίας και σε λίγες μέρες θα μάθουμε αν θα είναι μέσα στις εταιρείες που θα ξεχωρίσουν.
To MassChallenge, που μέχρι σήμερα έχει δώσει πάνω απο 2 δισ. δολ. χρηματοδοτήσεων σε Startups σε όλο τον κόσμο, επεκτείνεται στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη μέσω Πολωνίας.

Η συγκεκριμένη περιοχή έχει πάνω από 30.000 Startups με τις επενδύσεις αρχικού σταδίου να έχουν εκτοξευτεί τα τελευταία πέντε χρόνια. To MassChallenge έρχεται στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη μέσα απο το “συνεργατικό” πρόγραμμα Bridge to MassChallenge το οποίο θα υλοποιηθεί με το Foundation for Technology Entrepreneurship της Βαρσοβίας.
Παρόμοιες συνεργασίες έχουν γίνει στην Αυστραλία, Κολομβία, Κορέα, Μαρόκο, Ρωσία, Γαλλία και Ισπανία.

Απευθύνεται σε Startups με προϊόν που είναι έτοιμο και είναι στον “αέρα”, και μπορεί να επεκταθεί σε άλλες αγορές, ενώ θα επιλεγούν 25 Startups.

Αιτήσεις μπορούν να γίνουν εδώ, μέχρι τις 6 Νοεμβρίου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις