Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Apple Pay Cash: ιδού η virtual κάρτα της Apple!

Είχαμε γράψει τον περασμένο Ιούνιο για τις προθέσεις της Apple για να μπει στις μεταφορές χρημάτων P2P με τη δημιουργία μάλιστα της δικής της χρεωστικής κάρτας!

Η υπηρεσία Apple Pay Cash άρχισε να λειτουργεί σε περιορισμένη έκταση στις Η.Π.Α. μεταξύ των χρηστών που θα εγκαταστήσουν στα iPhone τους την public beta έκδοση 2 του iOS 11.2.

Η αποστολή των χρημάτων θα γίνεται μέσω του iMessage και η πηγή των χρημάτων θα είναι οποιαδήποτε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα υπάρχει στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι Apple Pay. Δεν θα υπάρχει χρέωση για τις χρεωστικές κάρτες ενώ θα υπάρχει μια μικρή για τις πιστωτικές.

Ο παραλήπτης των χρημάτων θα ειδοποιείται για τα χρήματα που τον περιμένουν και θα προτείνεται η χρήση της virtual Apple Pay Cash κάρτας η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο Apple Pay φυσικά σε οποιοδήποτε κατάστημα ή υπηρεσία δέχονται το Apple Pay.
Η Apple ήθελε τα  χρήματα να είναι άμεσα διαθέσιμα στον παραλήπτη και για αυτό το λόγο ενσωμάτωσε την υποδομή της Green Dot στο Apple Pay και δεν υπάρχει πουθενά το λογότυπο της Visa ή της Mastercard, σημαίνοντας συναγερμός στα αρχηγεία των εταιρειών αυτών. Ενδεχομένως η Green Dot να χρησιμοποιεί κάποιο δίκτυο των εταιρειών καρτών αλλά σε κάθε περίπτωση οι συναλλαγές P2P Apple Pay Cash γίνονται εκτός “συστήματος”.

Η Apple μπαίνει σε μια αγορά που στην Ασία κυριαρχείται από το WeChat Pay και το AliPay και στις Η.Π.Α. από το Square Cash, Venmo της PayPal και πρόσφατα απο το Zelle των αμερικανικών τραπεζών, το οποίο πάει πολύ καλά!
Το Facebook προσφέρει επίσης αποστολή χρημάτων μέσω Messenger και μέσω PayPal στις Η.Π.Α. με τη συγκεκριμένη αγορά να παίρνει “φωτιά” αλλά και να προσελκύει το νεανικό κοινό.
Στην Ευρώπη οι πιο δημοφιλείς υπηρεσίες είναι αυτές της Revolut και της Transferwise ενώ στην Ελλάδα έχουμε διάφορες παρόμοιες υπηρεσίες των τραπεζών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις