Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Deutsche Telekom επιλέγει τη Βουδαπέστη για το κέντρο ανάπτυξης εφαρμογών Smart Cities σε όλη την Ευρώπη

Η Deutsche Telekom δημιούργησε ένα Ευρωπαϊκό Κέντρο Έξυπνων Λύσεων (ESC) στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, για να επιταχύνει την ανάπτυξη εφαρμογών έξυπνων πόλεων στην Ευρώπη συμμετέχοντας μάλιστα σε διάφορες πρωτοβουλίες της Ε.Ε. όπως αυτή της Ενιαίας Ψηφιακής Αγοράς. 

Βλέπουμε όλο και περισσότερα δίκτυα τηλεπικοινωνιών να μπαίνουν σε νέες αγορές και στην τεράστια αγορά του IoT, με τις προβλέψεις να φτάνει σε τζίρους δεκάδων δισ. τα επόμενα χρόνια, αναμενόμενα θα λέγαμε, μια και οι έξυπνες πόλεις αλλά και το έξυπνο σπίτι είναι μέσα στο λεγόμενο core business τους.
Ήδη τα μεγάλα δίκτυα έχουν τις δικτυακές υποδομές μέσω 3G , 4G αλλά και NB-IoT και Wi-Fi εντός και εκτός σπιτιού μας, και πρόσβαση σε εκατομμύρια συνδρομητές, και ως εκ τούτου είναι θέμα χρόνου να αναπτύξουν και τις αντίστοιχες έξυπνες λύσεις σε κάθε επίπεδο.

Ο στόχος της Deutsche Telekom είναι να γίνει ένας κορυφαίος πάροχος λύσεων έξυπνων πόλεων στην Ευρώπη και ένας αξιόπιστος και μακροπρόθεσμος εταίρος για την πορεία οποιασδήποτε πόλης στην ψηφιοποίηση“, λέει ο Ralf Nejedl, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της B2B στη Deutsche Telekom Europe. «Με τη δύναμη της πληροφορικής και του Διαδικτύου των πραγμάτων συνεχίζουμε να παρέχουμε καινοτόμες λύσεις που βοηθούν τις πόλεις να αποδειχθούν μελλοντικές, να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών τους και να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη».

Στόχος του νέου κέντρου είναι η μεταφορά της τεχνογνωσίας και των  σχετικών δραστηριοτήτων της έξυπνης πόλης σε ολόκληρο τον Όμιλο της Deutsche Telekom και η διάθεση αξιόπιστων λύσεων για έξυπνες πόλεις σε δήμους της Ευρώπης. Το κέντρο καλύπτει λειτουργίες όπως το μάρκετινγκ, τις επαφές με τους δήμους, την διαδικασία  προ των πωλήσεων και τη μεταφορά της τεχνογνωσίας στα άλλα τμήματα και θα συνεργάζεται στενά με τοπικούς εμπειρογνώμονες έξυπνων πόλεων.

Το κέντρο θα προσφέρει επίσης υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε πόλεις για την αξιοποίηση πόρων για την αστική ανάπτυξη, οι οποίοι διατίθενται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια ομάδα εργασίας ειδικών από όλο τον Όμιλο DT θα επικεντρώνεται στην παραγωγή βασικών λύσεων και πλατφορμών, καθώς και στην επέκταση των υφιστάμενων έξυπνων λύσεων πόλης. Ένας από τους τομείς εστίασης είναι η ανάπτυξη και εφαρμογή λύσεων βασισμένων στο NarrowBand IoT (NB-IoT), καθώς η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι ιδανική για πολλές εφαρμογές στον τομέα αυτό.

Η DT παρόχος στο πρόγραμμα WiFi4EU για ενδιαφερόμενες πόλεις και οργανισμούς

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ενιαίας Ψηφιακής Αγοράς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προϋπολογισμό 120 εκατομμυρίων ευρώ για την προώθηση της ελεύθερης πρόσβασης σε ασύρματες συνδέσεις σε δημόσιους χώρους σε όλη την Ευρώπη, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία.
Μαζί με τη Cisco, η Deutsche Telekom έχει αναπτύξει ένα πακέτο για τις πόλεις για την υλοποίηση μιας προσαρμοσμένης, ασφαλούς και εύχρηστης λύσης WiFi4EU. Η πλατφόρμα μπορεί να προσαρμοστεί από κάθε πόλη και να παρέχει πρόσθετα οφέλη για τους πολίτες και τους επισκέπτες, όπως χρήση των υπαρχουσών εφαρμογών πόλης δωρεάν ή πληροφορίες για εκδηλώσεις πόλης και ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Επιπλέον, οι αρχές των πόλεων μπορούν να λαμβάνουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο τα οποία θα συμβάλουν στη βελτίωση των υπηρεσιών της πόλης.

Το πρόγραμμα WiFi4EU θα υλοποιηθεί με γεωγραφικά ισορροπημένο τρόπο, έτσι ώστε οι συνδέσεις υψηλής ταχύτητας να μπορούν να ωφελήσουν τόσο τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες χιλιάδων τοπικών κοινοτήτων στην Ε.Ε. – τουλάχιστον 6.000 έως 8.000 τοπικές κοινότητες μέχρι το 2020. Η πρώτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων αναμένεται που θα ξεκινήσει προς το τέλος του 2017 ή στις αρχές του 2018.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις