Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι επενδύσεις FinTech στο Ηνωμένο Βασίλειο διπλασιάστηκαν παρά το φόβο του Brexit

To 2017 είναι έτος ρεκόρ για τις επενδύσεις – χρηματοδοτήσεις FinTech στο Ηνωμένο Βασίλειο, με περίπου 2 δισ. λίρες μέχρι σήμερα, και ακόμα δεν έχει τελειώσει το 2017. Το 2016 το ποσό αυτό έφτασε το 1 δισ. λίρες περίπου.

Παρά το φόβο του Brexit, το οποίο μπορεί να επιφέρει σημαντικά προβλήματα στις FinTech Startups, οι επενδυτές φαίνεται ότι δεν πτοούνται. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 182 συμφωνίες, έναντι 227 του 2016 κάτι που σημαίνει ότι έχει έχουν αυξηθεί τα μεγέθη των επενδύσεων.
Για παράδειγμα οι συμφωνίες άνω των 75 εκατ. λιρών έχουν αυξηθεί σημαντικά το 2017, σε σχέση πάντα με το 2016, και έφτασαν τις οκτώ και τα 877 εκατ. λίρες.

Το μεγαλύτερο μέρος από αυτές τις συνολικές επενδύσεις μέχρι σήμερα έχει προέλθει από το τρίτο τρίμηνο του 2017 το οποίο άγγιξε τις 1,2 δισ. λίρες! Σύμφωνα πάντα με στοιχεία του FinTech Global.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι πηγές των χρηματοδοτήσεων είναι διάφορες και περιλαμβάνουν και τραπεζικό δανεισμό.

Στις λίστα με τις εταιρείες που προχώρησαν σε χρηματοδότηση είναι η Prodigy Finance με δανεισμό P2P και 155 εκατ. λίρες τον Αύγουστο ενώ η μεγαλύτερη χρηματοδότηση είναι αυτή της Gryphon Insurance με 180 εκατ. λίρες το 2ο τρίμηνο του 2017.

Στην λίστα διακρίνουμε και τρεις FinTech με τραπεζικά προϊόντα, τις Atom, Tandem και Revolut (αν και δεν είναι ακόμα τράπεζα) με το μεγαλύτερο συνολικά ποσό να πηγαίνει σε εταιρείες με προϊόντα δανείων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις