Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

637 εκατ. δολ. οι χρηματοδοτήσεις Startups μέσω ICOs στην Ευρώπη

Σύμφωνα με στοιχεία της Funderbeam, μια πλατφόρμα χρηματοδότησης Startups μέσω Blockchain, 637 εκατ. δολ. συγκεντρώθηκαν μέχρι σήμερα απο Startups μέσω Initial Coin Offerings (ICOs).

Οι ICOs είναι μια αναδυόμενη τάση το τελευταίο έτος με τις Startups να εκδίδουν τα δικά τους κρυπτονομίσματα ή tokens και να τα πωλούν στους επενδυτές. Τα νομίσματα αυτά συνδέονται με τα κυκλοφορούντα κρυπτονομίσματα όπως το Ethereum για παράδειγμα. Βέβαια η συγκεκριμένη αγορά δεν υπόκειται σε κάποιο ρυθμιστικό πλαίσιο και αφορά την εκάστοτε Startup, την ενδιάμεση πλατφόρμα συναλλαγών και έκδοσης των κρυπτονομισμάτων, και τον επενδυτή.
Αρκετές εθνικές ρυθμιστικές αρχές, σε όλες τις Ηπείρους, έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για το υψηλό ρίσκο των συγκεκριμένων συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένης της ευρωπαϊκής ESMA.

Οι ICOs στην Ευρώπη αποτελούν το (περίπου) 4% των συνολικών χρηματοδοτήσεων Startups το οποίο μέχρι στιγμής φτάνει τα 16 δισ. δολ.
Η διαφορά με τις Η.Π.Α. είναι μεγάλη μια και για την ίδια περίοδο έχει πραγματοποιηθεί ICOs 1,2 δισ. δολ., ένα ποσό το οποίο είναι το 2% των συνολικών χρηματοδοτήσεων. Στην Ασία το ποσό αυτό είναι 338 εκατ. δολ. με το 1%.

Ο μέσος όρος των ICOs στην Ευρώπη είναι 15 εκατ. δολ. ενώ στην Αμερική και την Ασία είναι περίπου στα 30 εκατ. Ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι λίγο κάτω από τα 20 εκατ. δολ.

Η Ελβετία είναι στη κορυφή της λίστας των ICOs στην Ευρώπη με 13 χρηματοδοτήσεις με τη χώρα να χαρακτηρίζεται ήδη σαν “Crypto Valley” μια και κάνει υποστηρικτικές κινήσεις, ακόμα και σε ρυθμιστικό επίπεδο, για το αντικείμενο.
H Bancor και η Status στην Ελβετία συγκέντρωσαν 153 εκατ. δολ. και 95 εκατ. δολ. αντίστοιχα μέσω ICOs πάντα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ακολουθεί με 8, η Εσθονία με 4 και από 2 οι Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Δανία.
Ειδικά η Εσθονία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό χρηματοδοτήσεων Startups στην Ευρώπη μέσω ICOs με 28%!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις