Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Με την «σφραγίδα» Alpha Bank η επόμενη «φουρνιά» των ελληνικών FinTech Startup

Με «σύμμαχο» ένα δέντρο ελιάς η Alpha Bank, στο φιλόξενο χώρο Τζαφέρη 16, ρίχνει τους δικούς της πρώτους «σπόρους», στην ελληνική startup σκηνή, «στοχεύοντας» στο πεδίο του FinTech που εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της τράπεζας για τον ψηφιακό της μετασχηματισμό που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη τριετία.

Στο πλαίσιο αυτό οι ιθύνοντες του πρώτου Fintech Hachathon της Alpha Bank, το οποίο ξεκίνησε από εχθές το βράδυ, οραματίζονται μια ευρύτερη εμπλοκή τους στο Startup οικοσύστημα της χώρας η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη δημιουργία του δικού της incubator, χωρίς ακόμη να είναι τίποτα ξεκάθαρο και συγκεκριμένο.

Σε ότι αφορά το Fintech Challenge ‘17 η τράπεζα και οι μέντορες, που για δυόμιση ημέρες θα βρίσκονται δίπλα στις ομάδες που ήδη από το βράδυ της Παρασκευής έχουν ξεκινήσει να γράφουν κώδικα, απευθύνονται σε εκείνους που είναι έτοιμοι να δεχτούν την πρόσκληση και να δοκιμάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους.

Σε ότι αφορά τις κατευθύνσεις που θα ακολουθήσουν οι διαγωνιζόμενες ομάδες, οι οποίες έχουν μεταξύ άλλων κληθεί να είναι ευέλικτες και ανοικτές στις συνεργασίες, έδωσε με τον καλύτερο τρόπο η “keynote speaker” της χθεσινής βραδιάς, Christina Dolan η οποία σε μια “επική” παρουσίαση κατέγραψε τις παγκόσμιες τάσεις στο πεδίο του FinTech δίνοντας στους συμμετέχοντες πλούσιο υλικό.

Η co-Founder και COO της iXLedge αναφέρθηκε μεταξύ άλλων εκτενώς σε ότι αφορά το Bitcoin, αλλά και το Blockchain μεταφέροντας ξεκάθαρα το δικό της όραμα και τι θα ήθελε να δει από τις ομάδες. «Data». Αυτό ήταν το μήνυμα της κας Dolan η οποία χαρακτήρισε επίσης τα Data ως το«πετρέλαιο της νέας εποχής».

Θα πρέπει να επισημανθεί, τέλος, πως για πρώτη φορά είδαμε νέα και φρέσκα πρόσωπα μεταξύ των διαγωνιζόμενων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως moderator της Fintech Challenge ‘17 είναι ο συνεργάτης μας, Δημήτρης Μαλλάς.

Ο διαγωνισμός ανάπτυξης εφαρμογών θα ολοκληρωθεί αύριο το απόγευμα με την παρουσίαση των ιδεών και των προϊόντων των ομάδων που συμμετέχουν με τις τρεις καλύτερες να κερδίζουν χρηματικά βραβεία και άλλες υπηρεσίες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις