Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Revolut έφτασε το 1 εκατ. χρήστες!

Η ανάπτυξη της Revolut συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς μια και μόλις ανακοίνωσε ότι έφτασε το 1 εκατ. χρήστες στην Ευρώπη οι οποίοι εξοικονόμησαν 120 εκατ. λίρες σε προμήθειες σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Η FinTech Startup εγγράφει περίπου 3.000 νέους χρήστες κάθε μέρα, μια μεγάλη αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι οποίοι έχουν κάνει πάνω από 42 εκατ. συναλλαγές, με τζίρο πάνω από 4,5 δισ. λίρες.

Περίπου οι μισοί χρήστες της revolut προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά όπως έχουμε ήδη αναφέρει είναι η Γαλλία με 150.000 χρήστες. Οι χώρες της Βαλτικής έχουν 60.000 χρήστες, Γερμανία και Ελλάδα πάνω από 50.000 χρήστες.  

Όπως είναι αναμενόμενο περίπου οι μισοί χρήστες της Revolut είναι 25 με 35 ετών, οι λεγόμενοι Millennial, και είναι μια σημαντική ένδειξη ότι οι νεότεροι χρήστες τραπεζικών υπηρεσιών έχουν την τάση να απομακρυνθούν από το παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα.

16.000 επιχειρήσεις έχουν εγγραφεί στις αντίστοιχες υπηρεσίες μέσα σε 4 μήνες που αυτές παρουσιάστηκαν στην Ευρώπη, με τον στόχο να είναι αυτές να φτάσουν τις 20.000 μέχρι το τέλος του 2017. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί συναλλαγές 25 εκατ. λιρών ενώ οι εταιρικοί πελάτες έχουν πληρώσει 2,6 εκατ. λίρες με τις εταιρικές κάρτες της Revolut.

Το συναρπαστικό στη περίπτωση της Revolut είναι ότι είναι το απόλυτο παράδειγμα του λεγόμενου viral, growth και referral marketing μια και έχει σχεδόν μηδενικό κόστος απόκτησης νέων πελατών! Ο λόγος είναι οι ευχαριστημένοι πελάτες οι οποίοι συστήνουν τη Revolut σε φίλους και γνωστούς!

Τελευταίο παράδειγμα η προτροπή του CEO και ιδρυτή της, Nikolay Storonsky, (δεξιά στη κεντρική φωτογραφία), o οποίος ζήτησε την υποστήριξη των πελατών της Revolut για να φτάσουν οι χρήστες το 1 εκατ., κάτι που έγινε κυρίως μέσω συστάσεων και κοινωνικών δικτύων!

Με τη νέα χρηματοδότηση από μεγάλα VCs, όπως αυτό της Index Ventures, θα επιδιωχθεί περαιτέρω ανάπτυξη στην Ευρώπη με την δημιουργία τοπικών ομάδων προώθησης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, αλλά και την επέκταση σε Αμερική, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ, Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία. Σε αυτούς τους στόχους θα βοηθήσει πολύ και η τραπεζική άδεια που θα αιτηθεί στην Ε.Ε. και αναμένεται να την πάρει στις αρχές του 2018.

Πέρα από το πιστό κοινό, που φαίνεται να συγχωρεί και σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της υπηρεσίας πληρωμών και μεταφοράς χρημάτων, οι νέες υπηρεσίες οι λογαριασμοί ΙΒΑΝ, oι ασφαλίσεις συσκευών, οι υπεραναλήψεις, οι λογαριασμοί όψεως, η υποστήριξη Apple Pay και Android Pay, προφανώς θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της συνδρομητικής βάσης της Revolut.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις