Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Bose βγάζει ακουστικά για τον ύπνο μέσω Startup και crowdfunding!

O Αμερικανός κατασκευαστής ηχητικών συστημάτων Bose αποφάσισε να ακολουθήσει ένα διαφορετικό δρόμο για να βγάλει γρήγορα στην αγορά ειδικά ακουστικά που μας διευκολύνουν στον ύπνο!

Τα νέα ακουστικά ονομάζονται Sleepbuds και είναι μικρά και ασύρματα. Φοριούνται λίγο πριν κοιμηθούμε και συνδέονται με την αντίστοιχη εφαρμογή της Bose για Smartphones. Πέρα από ευχάριστους και ηρεμιστικούς ήχους και μελωδίες που αναπαράγουν, μας απομονώνουν από τους ήχους του περιβάλλοντος (ήχοι από το δρόμο, γείτονες, άτομα που μιλάνε κ.α.) με στόχο να κοιμηθούμε χωρίς παρεμβολές.

Η τεχνολογία πίσω από τα συγκεκριμένα ακουστικά αναπτύχθηκε από την Startup Hush Technology, η οποία ιδρύθηκε το 2014 και εξαγοράστηκε πρόσφατα από την Bose. Η Hush είχε βγάλει ένα παρόμοιο προϊόν αλλά το τελευταίο χρόνο ετοίμαζε την νέα έκδοση η οποία τελικά θα γίνει μέσω της Bose αλλά και μέσω crowdfunding στην πλατφόρμα της Indiegogo.

H Bose σχεδίαζε να βγάλει 2.000 πρωτότυπα Sleepbuds και ζητούσε 50.000 δολ. Εννέα ημέρες πριν ολοκληρωθεί η καμπάνια έχει ξεπουλήσει στην ουσία και έχει μαζέψει περίπου 500.000 δολ.! 

Όπως αναφέρει ο Brian Mulcahey, Director of Emerging Business της Bose ο λόγος που επιλέχθηκε το Crowdfunding είναι για να τεσταριστεί η ιδέα και το προϊόν αλλά και να βγει γρηγορότερα στην αγορά.
Επίσης, όπως ανέφερε η Bose θα διαφοροποιηθεί και σε άλλες αγορές πέρα από την ύπνο, όπως η άθληση και η ευεξία με παρόμοια προϊόντα.

Βέβαια για το συγκεκριμένο προϊόν η απομόνωση από το περιβάλλον κατά τη διάρκεια του ύπνου έχει και μερικά ζητήματα “ασφαλείας” και ελπίζουμε τα Sleepbuds να έχουν υλοποιηθεί σωστά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις